Sereghajtót vert az éllovas

Megérdemelten nyert a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata az NB I/B Nyugati-csoportjának hétvégi körében.
 
 

Sereghajtót vert az éllovas

Megérdemelten nyert a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata az NB I/B Nyugati-csoportjának hétvégi körében.
 
 
 
 
 

Sereghajtót vert az éllovas

Megérdemelten nyert a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata az NB I/B Nyugati-csoportjának hétvégi körében.

A nemrég igazolt Aleksandar Popovics pontjai vezették fel a találkozót. De mert a center társai akkor még nem találták a gyűrűtől való távolságot, a lelkes hazaiak átvették a vezetést, 5:4. Egy másik szerb sportoló, a magára talált riválisnál pattogtató Aleksa Brbaklicsot már a párharc elején nehezen lehetett tartani, a 21 éves spíler többször tört borsot a vendégek orra alá, 9:6. A listavezető persze tartotta a lépést a főként büntetőkből eredményes vetélytárssal. Ha nehezen is, de sikerült rendezni a sorokat, mi több, megnyugtatóbb is lehetett volna az egyetemisták előnye 9:10. A csapatok abban az időszakban fej-fej mellett haladtak, a sereghajtó alaposan megnehezítette Verteticsék dolgát – mígnem a sérüléséből felépült Kámán Tamás kintről is betalált.

A még rutintalan Fejér-megyeiek a folytatásban sem játszottak alárendelt szerepet, ott lihegtek a mieink nyakán (18:17), majd jött Kámán, a liga egyik legjobbja, s minden téren kézbe vette az irányítást, 18:25. Takácsék hátrányban is hittek magukban, s mivel rendezték a soraikat, idővel hibázásra késztették a másik oldalt. Popovics mind magabiztosabban teljesített, egyre-másra szerezte a pontjait, ráadásul a támadó lepattanókkal sem maradt adós, 22:33. Csakhogy ezzel még nem sikerült megtörni a harcos ellenfél ellenállását, lévén, volt annyi bennük, hogy tartsák a veszprémiekkel lépést, 27:33. Állandósult a gárdák közötti hat-nyolc pontos különbség, az egységesebb Körtélyesiék rendre válaszoltak a fehérváriak támadási variációira, 36:43.

Fordulást követően a remek napot kifogott Brbaklics büntetőivel faragott hátrányán a hazai alakulat. Más kérdés, hogy a csatában mind inkább magára maradt. Ezután ismét Kámán pillanatai következtek, a kitűnőség két dupla-két tripla kombinációjával némiképp megléptek az övéi, 41:51. Úgy tűnt, a bakonyiak az agresszív védekezésükkel megtalálták a fehérvári játék ellenszerét, miközben – a pompás átadásokkal is jelentkezett – Körtélyesi mind hasznosabban mozgott, 45:57. Később hullámzott a játék, a Mérész-tanítványok tiszta dobásokat rontottak el, ami alapját képezte annak, hogy Adegbite Denisék levegőhöz jutva nem adták fel a küzdelmet, 53:59. Mikor újra tíz pont fölé kúszott a differencia (55-69), csökkent a figyelem. Ez kiváltképp rossz passzok és dobások formájában öltött testet.

A záró negyed elején érezhető volt, hogy az összecsapást ki nyeri meg, de Kámán biztosra akart menni, még utoljára „begyújtotta a rakétákat”: közelről és távolról is eredményes volt, 59:78. Szerencsére a hazaiak továbbra is hadilábon álltak a hárompontosokkal, ezért a tabella-első megfelelő távolságban tarthatta őket. A hajrában a klub honlapjának tudósítása szerint már az sem változtatott a tényeken, hogy a 36. percben Popovic és Körtélyesi, míg a lefújás előtt Simon László is kipontozódott.

Jegyzőkönyv. Alba Fehérvár-DKKA – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 67:82 (18:20, 19:23, 18:26, 12:13). Székesfehérvár, 200 néző. V.: Bognár, Jurák, Szakáll. Veszprém: Vertetics 9/3, Kálló 2, Kámán 29/15, Körtélyesi 16/6, Popovic 14. Csere: Sipos 2, Simon 2, Takács 4, Oltárczy 2, Kovács 2, Herbel. Edző: Mérész Csaba. A hazaiak legjobb dobói: Brbajlics 21, Filipovics 14, Adegbite 12.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.