Ez a csapat még messzire juthat!

Nagy lépést tett a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabda csapata az NB I/B. nyugati-csoportja alapszakaszának megnyerése felé.
 
 

Ez a csapat még messzire juthat!

Nagy lépést tett a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabda csapata az NB I/B. nyugati-csoportja alapszakaszának megnyerése felé.
 
 
 
 
 

Ez a csapat még messzire juthat!

Nagy lépést tett a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabda csapata az NB I/B. nyugati-csoportja alapszakaszának megnyerése felé.

Miként várható volt: az első és a második helyezett rangadója különleges hangulatban kezdődött. A nézőtéren egy gombostűt sem lehetett leejteni – a tornateremre kitehették a megtelt táblát –, a szurkolótáborok fergeteges hangpárbajt vívtak egymással.

Mintha a pompás körítés az elején a hazaiakat bénította volna: a vendégek kaptak előbb lábra (0:4), aztán az ideges, büntetőt is rontott egyetemisták kezdtek magukhoz térni, 3:4. Felpörögni viszont nem tudtak, egyrészt minden „gólért” keményen meg kellett dolgozni, másrészt az ellenfél harcosabbnak, de ugyanakkor nyugodtabbnak is tűnt, 3:10. Mérész-edző időt is kért, lévén, a támadások döcögtek. Tanítványai négy perc alatt mindössze három pontot dobtak, miközben a személyi hibákat serényen gyűjtögették. Kámán triplája volt a jeladás, ezután ritmusra leltek az övéi, s szigorú védekezésből indulva diktálták a tempót, 10:12. Ebben az időszakban Vertetics volt a kulcsfigura, a karmester forintos labdákkal hozta helyzetbe a társait, akik megfordították az állást, 14:12. A pályán kemény, de sportszerű presztízscsata zajlott, szenzációsan védekeztek a felek.

A második negyed Körtélyesi showjával indult: az erőcsatár előbb labdát csent, aztán lepattanót gyűjtött, végül a közönség kedvében járva, zsákolt is, 22:17. Bár a másik oldal egyik legjobbjának, a szerb Nikola Vujovicnak nem igazán ment a játék – legfeljebb a lepattanó-szedés –, együttesüket nem lehetett leszakítani, hiszen ők is roppant motiváltak voltak, 24:23. Később ki is egyenlítettek, de a vezetést nem vették át, ugyanis ők is feszültek voltak: a javukra megítélt temérdek büntetőnél többször megremegett a kezük. (Harmincegyből nyolcat hagytak ki.) Az idén ihletett formában lévő Oltárczy Máté ellenben higgadtan szállt be a mérkőzésbe, s pályára lépése után két hárompontost is "elsüllyesztett", 32:26. Az oroszlányi "oroszlánok" azonban az aprócska előnyt kis híján ledolgozták a nagyszünetig: rendre kihasználták, ha lankadt a házigazdák figyelme, 36:34.

Fordulást követően megint akadt némi probléma az összpontosítással, aminek következtében a vendégek visszavették a vezetést, 36:40. Ekkortájt Takács Andrásnak volt köszönhető, hogy az éllovas rövid időre egalizált, ám a vendégek – kitartó munkával – ügyeltek arra, hogy az eredményjelző-táblákon a nagyobb szám az ő nevük mögött álljon, 44:45. Egy ideig még menetelt a vetélytárs (49:50), aztán a furcsa bírói ítéletek dacára kezdett megmutatkozni, hogy a mieink rengeteget dolgoztak a héten, szakvezetőjük pedig kiváló stratégiát eszelt ki a gigászi csatára. Körtélyesi ugyan zseniális megoldásokkal vétette észre magát – a pontjain túl hat faultot harcolt ki, kilenc gólpasszt adott és tizenkét lepattanót szedett –, a veszprémiek azonban elsősorban csapatként jeleskedtek és egységesebbek voltak, 53:50.

A záró felvonás négypontos hazai előnyről indult, ami hét-, majd ötpontos lett, vagyis a gárdák az eredményt illetően elkezdtek „liftezni”. Kámánék hiába játszottak összeszedetten, taktikusan és fegyelmezetten, a rivális nem, helyesebben nehezen akarta feladni a küzdelmet, 63:61. A listavezető faulthatáron védekezett, ami idővel megzavarta az oroszlányiakat, akik elkezdtek kisebb-nagyobb hibákat véteni, 68:61. Még ennél is volt feljebb, 72:63! Zúgott a teremben a „Játszik a csapat” rigmus, ám aki azt hitte, hogy a különbség hatására „hazaindul” a vendégbusz, tévedett. Vavra-edző alakulata az utolsó erőtartalékait mozgósította, s a szívük fáradtan is vitte őket előre, 72:68. A hajrára nagyon összeszedték magukat (73:70), ám a lefújáskor hatalmas ünneplésben részesült egyetemisták a klub honlapjának tudósítása szerint végül törlesztettek a decemberi vereségért és megőrizték a hazai veretlenségüket.

Jegyzőkönyv. HOYA-PEV KK – Oroszlányi SE Lions 75:70 (18:17, 18:17, 19:17, 20:19). Veszprém, 500 néző. V.: Sabáli, Török, Esztergályos. HOYA PEV: Vertetics 8, Novák 4, Kámán 17/6, Körtélyesi 23, Popovic 3. Csere: Simon 2, Takács 12, Kálló, Oltárczy 6/6, Sipos. Vezetőedző: Mérész Csaba. Az ellenfél legjobb dobói: Vujovics 14, Burai 13, Kiss 12.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.