Gyenge volt a Motor...

Alapjáraton is simán nyert a Veszprém.
 
 

Gyenge volt a Motor...

Alapjáraton is simán nyert a Veszprém.
 
 
 
 
 

Gyenge volt a Motor...

Alapjáraton is simán nyert a Veszprém.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában megkezdődött az egyenes kieséses szakasz. Az MVM Veszprém az ukrán Motor Zaporizzsja ellen lépett pályára a nyolc közé jutásért idegenben. A magyar bajnok különösebb megerőltetés nélkül, közepes játékkal is biztosan nyert öt góllal, és lényegében készülhet a következő fordulóra.

Kevesen tettek volna még kis pénzt is arra, hogy a férfi kézilabda BL-ben a Motor Zaporizzsja meg tudja majd nehezíteni a Veszprém dolgát a nyolc közé jutásért zajló párharcban. Az ukránok ettől függetlenül mégis meg akarták mutatni, hogy van keresnivalójuk. Nos, nem lett, de a hazaiak a végsőkig küzdöttek.

Az első félidőben igencsak kényelmes tempóban játszott a Veszprém, de így is rendszeresen vezetett két-három góllal. A hazaiak nagy lelkesedéssel küzdöttek általában az egyenlítésért, ami időről időre sikerült is nekik. 9:9-nél például három gólról kapaszkodtak vissza, de a félidő végére kétgólos előnyt szerzett a Veszprém, 12:10. Az utolsó két percben viszont könnyelműsködni kezdett, így döntetlennel ért véget az első játékrész. Mindkét oldalon jól védtek a kapusok, ezért viszonylag kevés gól esett, 12:12.

A második félidőben rátett egy lapáttal a Veszprém, és Ilics jó játékának, valamint Mikler szép védéseinek köszönhetően gyorsan elment két góllal, a Motor pedig csak közelíteni tudott, egyenlíteni nem. A 43. percben már három góllal vezetett a Veszprém (19:22), és érezhető volt, hogy innen már nem tud visszakapaszkodni a Zaporizzsja. Olyannyira nem sikerült neki, hogy a vendégcsapat előnye egyre csak hízott, és bár a Veszprém semmi extrát sem adott ki magából, a hazaiak ereje fogytán volt. Az utolsó percekre még a két kapus rendezett parádét ziccerfogásban, de a különben lelkes közönség elhalkulása is jelezte, itt nem borul a papírforma. A Veszprém öt góllal nyert (24:29), és a visszavágó ezek után az NSO tudósítása szerint formalitásnak tűnik, szinte biztosra vehető, hogy ott lesz a BL legjobb nyolc csapata között.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája,nyolcaddötnő 1. mérkőzés: Motor Zaporizzsja (ukrán) – MVM Veszprém 24:29 (12:12). Brovari, 3000 néző. V.: Gjeding, Hansen (dánok). Zaporizzsja: Kosevoj – Kozakevics 2, Selmenko 2, Puhovszkij 1, Seveljev 1, Burka 4, Szoroka 7 (3). Csere: Komok, Szapun (kapusok), Kurilenko, Kalaras 3, Zsukov, Malasinskas 4. Edző: Nikolaj Sztepanec. Veszprém: Mikler – Marguc 5 (4), Sulics 5, Nagy L. 4, Schuch, Terzic 1, Rodríguez 3. Csere: Ugalde 1, Pálmarsson 2, Iváncsik G. 3, Ilics 4, Gulyás P. 1, Lékai. Edző: Xavier Sabaté.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 1:2, 11. p.: 3:5, 19. p.: 6:9, 23. p.: 9:9, 27. p.: 10:12, 32. p.: 12:14, 39. p.: 17:20, 47. p.: 19:25 54. p.: 22:27.

A többi eredmény szombaton: Meskov Breszt (fehérorosz) – Kielce (lengyel) 28:32 (14:12), Montpellier (francia) – Flensburg (német) 27:28 (13:15), PPD Zagreb (horvát) – RN Löwen (német) 23:24 (12:10).

Korábban játszották: Wisla Plock (lengyel)–Vardar Szkopje (macedón) 30:30. Vasárnap játszották: MOL-Pick Szeged – Kiel (német) 33:29. PPD Zagreb (horvát) – Löwen (német) 23:24.

A PSG (francia) és a Barcelona (spanyol) csoportelsőként játék nélkül a negyeddöntőbe jutott.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.