Zsinórban a kilencedik kosaras siker

Nem adott száz százalékot magából a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B. Nyugati-csoport pénteki, pécsi játéknapján.
 
 

Zsinórban a kilencedik kosaras siker

Nem adott száz százalékot magából a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B. Nyugati-csoport pénteki, pécsi játéknapján.
 
 
 
 
 

Zsinórban a kilencedik kosaras siker

Nem adott száz százalékot magából a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B. Nyugati-csoport pénteki, pécsi játéknapján.

A keddi alapszakasz-siker után érezni lehetett a veszprémi kosarasokon, hogy számukra nem élet-halál kérdése a derbi. Mindkét oldalon sok volt a rossz megoldás, a negyedik percben még csak öt-négyet mutatott az eredményjelző-tábla. Mivel az éllovas jól kizárta a hazaiakat a palánk alól, azok főként kintről próbálkoztak, de ahogy a mérkőzés egészén, az elején sem mentek nekik a triplák. Aztán Körtélyesi „megmutatta” nekik, hogy kell beleállni egy hárompontosba, amit Popgyákunik kisvártatva kétszer is lemásolt, 9:11. A Mérész-tanítványok „muzsikálása” nem volt meggyőző, abban az időszakban a Mecsek-aljaiak küzdelmes csatára és kemény ellenállásra késztették őket, 15:15. Felváltva estek a találatok, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, ám az elvétve hibázó, remek mezőnymunkát végző és pompás kosarakat szerző Körtélyesi már akkor kiemelkedett a többiek közül, az első negyedben három triplát is elsüllyesztett.

A folytatásban is fej-fej mellett haladtak a felek, egyik gárda sem tudott egy-két pontnál nagyobb előnyhöz jutni, 24:22. A bakonyiak a párharc ezen részében nem voltak meggyőzőek. A produkciójukban akadtak hibák és pontatlanságok: rossz dobások, eladott labdák. Mérész-edző néha két-három cserével frissítette együttesét, csakhogy a több támadó lepattanót szedett és a terheket maguk között jobban elosztó ellenfél folyton visszavette a vezetést, 30:28. A nagy „gólgyártásban” Kámán Tamás is „szót kért”, majd az újabb hárompontosa után biztosabb lett az övéi vezetése, 32:36. A nagyszünetre alakult ki a legnagyobb különbség: hét pont. Az egyetemisták az öltözőbe vonulás előtti időszakban jól összerakott, agresszív védekezéssel szolgáltak.

Fordulást követően hamar tíz pont fölé kúszott a műhelyeket elválasztó differencia. A veszprémiek elkapták a fonalat: saját kosárlabdájukat erőltették, a fiúk között megfelelő lett az összhang, az állva hagyott rivális bottal üthette a nyomukat, 34:45. A pécsiek mintha az öltözőben maradtak volna, gyengén céloztak, rosszul passzoltak. A hibáikkal Verteticsék kezére játszottak, akik köszönték szépen a lehetőségeket, s kihasználták azokat, 36:51. A vendégek bizonyították, hogy miért állnak a tabella élén, az addig hullámzó pattogtatásuk éppúgy sokat javult, mint a hozzáállásuk, 41:58. Körtélyesi továbbra is tarthatatlan volt, de a társai közül ekkor már többen jól játszottak, igaz, néhány fiatalunk lámpalázasnak tűnt. A listavezető nagy energiával dolgozott: s mert mind többször megtalálták a vetélytárs gyenge pontjait, kezdett eldőlni a csata. A hazaiak büntetőkkel próbálták tartani a lépést, valamelyest közelebb is jöttek, de akkor Körtélyesi, Vertetics és az erőre kapott Kámán is a kispadon ült, 52:61. A kihagyások következtében Antóni Csanádék visszajöttek a mérkőzésbe, jóllehet közben sok tripladobásuk tévesztett célt.

A záró felvonás elejét megnyomták a pályára visszatért Kámánék, újra felpörögtek és esélyeshez méltóan viaskodtak, érvényesült az akaratuk, 52:67. A látványos játéknak köszönhetően hamar pont került az összecsapásra, 54:73. A hajrá biztos előnyről indult, de ekkor már „csak” a cserék voltak pályán, a veszprémi szakvezető mindenkinek szereplési lehetőséget adott. A végére a klub honlapjának tudósítása szerint sajnos csökkent a koncentráció, ám ez már nem befolyásolta Novák Patrikék zsinórban aratott kilencedik sikerét.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B.: PVSK-Kronosz Kiadó – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 68:81 (19:20, 15:21, 18:20, 16:20). Pécs, 200 néző. V.: Kovács, Reisz, Sértő. Veszprém: Vertetics 8, Novák 4, Kámán 18/6, Körtélyesi 25/9, Takács 13/3. Csere: Simon 6, Kálló 4, Sipos, Kovács, Oltárczy 3/3, Herbel, Májer. Vezetőedző: Mérész Csaba. A mecsekiek legjobb dobói: Antoni, Demeter, Berkics 13-13, Kővágó-Laska 10.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.