És még néhány "nemzeti" hungarikum

Térjünk vissza a veszprémi közélet eddig megszokott nyugodt medrébe?
 
 

És még néhány "nemzeti" hungarikum

Térjünk vissza a veszprémi közélet eddig megszokott nyugodt medrébe?
 
 
 
 
 

És még néhány "nemzeti" hungarikum

Térjünk vissza a veszprémi közélet eddig megszokott nyugodt medrébe?

A közeli napokban a Fidesz–KDNP veszprémi frakciója közleményt adott ki. Ebben elhatárolódott Stigelmaier Józsefné képviselő asszony "humorától", amelynek során a szerencsétlen pára még hátramenetben is átmenne az útjába kerülő migránsokon. A frakció ezért figyelmeztetésben részesítette a képviselőt, aki tettéért azóta nyilvánosan is bocsánatot kért.

"Sajnálatos - folytatódik a közlemény -, hogy erre a gesztusra nem volt képes a Demokraták Veszprémért képviselőcsoportjának tagja Katanics Sándor, aki jogtalanul vont egy veszprémi civil embert büntető eljárás alá és tette ki meghurcoltatásnak."

Azaz, a megyeszékhely képviselőtestületének kormánypárti többsége egyenlőségjelet tett e két tagjának cselekedete közé. Az egyik még gyilkosságra is hajlamos lenne, a másik a becsületét védve feljelentést tett egy őt megrágalmazó személlyel szemben. És ez a többség felmentette a kormánypárti illetőt, míg az utóbbit arra hivatkozva, hogy DK képviselője viszont nem kért bocsánatot (!) leváltotta bizottságvezetői pozíciójából.

A közlemény azzal zárul: "A Fidesz-KDNP veszprémi frakciója lezártnak tekinti az ügyet és bízik benne, hogy a veszprémi közélet visszatér az eddig megszokott nyugodt medrébe."

Nos, a dolog azért nem ennyire egyszerű. Szégyen lenne, ha a veszprémi közélet valóban visszatérne "eddig megszokott nyugodt medrébe". Érdemes tehát - így utólag visszatekintve - az egészet megvizsgálni a honi politikai viszonyok tükrében.

Az, hogy egy kereszténységre hivatkozó (azzal takaródzó...) pártszövetség emberei megfeledkeznek a tízparancsolat ötödik pontjáról - NE ÖLJ! - és azonnali kizárás helyett bocsánatos humornak minősítik a jelenséget, azzal elárulják magukról: egyre távolodnak a szent eszméktől.

Legyen szabad figyelmeztetni a nyolcadik passzusra is: NE HAZUDJ, MÁS BECSÜLETÉBEN KÁRT NE TÉGY! Ez igy igaz, még akkor is, ha az illető történetesen nem kormányon lévő párt képviselője.

Azzal, hogy sokan visszatérnének - biztos fölényük tudatában - a "megszokott mederbe", egyre inkább azoknak lesz igazuk, akik vallják, hogy a mostanában divatos hungarikumok közé fel kellene venni még párat.

Elsőként ajánlhatom a miniszterelnöki pávatáncot. Ez mindenképpen európai különlegesség. Másodszor javasolhatom a kormánypárti (országos és veszprémi) lakájmédia által sulykolt hazug látványpolitizálást. Harmadszor - de nem utolsó sorban - a népi-nemzeti korrupciót jegyeztetném be a "nemzeti" hungarikumok közé...

Ja, és hogy meg ne feledkezzünk róla: "az én kommunistám jó kommunista - a tiéd rossz kommunista" mintájára (manapság úgyis már csak kommunistázók vannak...) javasolhatom: az én emberem jó ember - a tiéd viszont rossz.

x

S. J.-né példájából okulva én már előre bocsánatot kérek, ha valakit megsértettem volna. Csak az vegye magára az irományt, akire vonatkozik!

Oszt jónapot!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.