Biztató vereséget szenvedtek férfi kéziseink a világbajnok otthonában

Xavi Sabatá első meccsén csak az utolsó két percben adtuk meg magunkat a franciáknak.
 
 

Biztató vereséget szenvedtek férfi kéziseink a világbajnok otthonában

Xavi Sabatá első meccsén csak az utolsó két percben adtuk meg magunkat a franciáknak.
 
 
 
 
 

Biztató vereséget szenvedtek férfi kéziseink a világbajnok otthonában

Xavi Sabatá első meccsén csak az utolsó két percben adtuk meg magunkat a franciáknak.

Jól kezdte a meccset Xavi Sabate csapata a világbajnoki címvédő francia válogatott otthonában. Felváltva estek a gólok, majd a játékrész közepét nagyon megnyomtuk. Annyira, hogy a 20. percben Iváncsik Tamás büntetőjével már 10:5-re vezetett a magyar csapat, majd egy francia gól után Ancsin Gábor lőtt szemet gyönyörködtetően nagy gólt Gerard-nak. Utána azonban kicsit leálltunk támadásban, a franciák viszont felpörögtek, és feljöttek 11:9-re, majd Balogh gólja után Mikler fogott meg egy hetest. A félidő végén Ancsin kiállítása miatt kerültünk hátrányba, Iváncsik Tamás vette föl a megkülönböztető mezt, azonban eladtuk a labdát, a vonal mellől lesprintelő Iváncsik helyére visszatérő Mikler azonban nem sietett eléggé, úgyhogy gólt kaptunk. A következő támadásnál is gólt kaptunk üres kapura, igaz előtte legalább Iváncsik Tamás is lőtt egyet. A félidő vége előtt 15 másodperccel egyenlítettek a franciák. Döntetlennel mehettünk a szünetre, az ötgólos Ancsin Gábor, és a tíz védést bemutató Mikler voltak a csapat legjobbjai.

A második játékrészt újra lendületesen kezdtük, Lékai Máté egy -egyben rendre helyzetbe került, amiket be is lőtt. Mikler hetest és ziccert védett, így a 37. percben 17:15-re vezettünk.Támadásban Lékai és Császár Gábor egyszerre volt a pályán, a gólokat azonban a franciák lőtték Remili révén – zsinórban hármat lőtt, és 19:19-nél utolértek bennünket a franciák. Ancsin jelezte egy újabb nagy góllal, hogy még a pályán vagyunk.És maradtunk is: váltott gólokkal mentek bele a csapatok a hajrába, és négy perccel a vége előtt Lékai hatodik góljával 25-25 volt az állás. A kapuban ekkor már a válogatottba visszatérő Fazekas Nándor állt. A francia kapuban pedig Thierry Omeyer, aki két perccel a vége előtt meg is fogta Lékai lövését, a franciák pedig elmentek két góllal. A végén még lőttek egyet, de mindettől függetlenül a vs.hu tudósítása szerint remekül játszott a magyar csapat, ami biztató a Szerbia elleni két vb-selejtező (június 10-én idegenben, 15-én itthon) előtt.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda előkészületi válogatott mérkőzés: Franciaország - Magyarország 28:25 (13:13). Toulon, 4 ezer néző. V.: K. Gasmi, R. Gasmi (tunéziaiak). Magyarország: Mikler – Iváncsik T. 4 (3), Ancsin G. 8, Lékai 6, Zubai Sz., Ilyés 2, Iváncsik G. 1. Csere: Fazekas (kapus), Schuch, Balogh Zs. 1, Harsányi, Nagy K., Császár, Bánhidi 3, Bóka, Dzsamali. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté. A hazaiak legjobb dobói: Remili, Mahé 6-6, Porte, N. Guessan Nyokas 3-3.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.