Az ügyvezetőt kirúgták, a fideszes irány marad?

Nem engedték be a Pannon Lapok Társasága (PLT) kiadójának épületébe Szabó Miklós ügyvezetőt.
 
 

Az ügyvezetőt kirúgták, a fideszes irány marad?

Nem engedték be a Pannon Lapok Társasága (PLT) kiadójának épületébe Szabó Miklós ügyvezetőt.
 
 
 
 
 

Az ügyvezetőt kirúgták, a fideszes irány marad?

Nem engedték be a Pannon Lapok Társasága (PLT) kiadójának épületébe Szabó Miklós ügyvezetőt.

A bejáratnál szerdán németül beszélő emberek állták útját, s ott helyben le kellett adnia szolgálati autójának kulcsait is – értesült a veszpremkukac. hu. Szabó neve csütörtökön már az impresszumban sem szerepelt.

A portálnak Kázmér Judit, a társaság stratégiai ügyvezetője megerősítette Szabó Miklós ügyvezető igazgató menesztését, az okokról azonban nem árult el semmit. A veszpremkukac.hu portált egyébként többnyire azok írják és szerkesztik, akiket Szabó regnálása idején egyik napról a másikra távolítottak el a veszprémi Naplótól, de a német tulajdonú kiadó más lapjainál is voltak hasonló tisztogatások. Azóta egyértelműen kormányközelinek számít a PLT mindegyik megyei napilapja.

Szombathelyen – ahogy ezt korábban a nyugat.hu megírta – az országgyűlési választások előtt a PLT által gondozott egyik alkalmi kiadvány nyíltan a Fidesz mellett kampányolt. A kiadvány impresszumában ott szerepelt a két ügyvezető, Szabó Miklós és Kázmér Judit neve is.

Az is kiderült, hogy az önkormányzati tulajdonú, közpénzek felhasználásával működő Szombathelyi Médiacentrum nagy értékű szerződést kötött a választások előtt a Vas Népével, s péntekenként egy egész oldalon kvázi-hirdetésként a Médiacentrum cikkeit közölték, melyek a nyugat.hu szerint választási propagandaanyagok voltak.

A most kirúgott Szabó állítólag részese volt megyei lapjaik fideszes vágányra állításának, s szerepet vállalt a szerkesztőségek tisztogatásában is. A veszpremkukac ezekről az elbocsátásokról úgy fogalmaz: „A törvényes utak kijátszásával, megkerülésével fejezték le a szerkesztőséget úgy, hogy az újságíróknak a már megkezdett munkájukat félbehagyva kellett azonnal távozniuk. Azóta többen munkaügyi pert nyertek. Egyik kollégától olyannyira tartottak, hogy egy biztonsági őr kezébe nyomták a fotóját, nehogy véletlenül bejusson a hadszíntérre."

A fagyi most visszanyal, így kommentálta az egyik kommentelő Szabó elbocsátását.

Visszatérve az ügyvezető menesztésére: pontosan nem lehet tudni, mi áll a vele történő szakítás hátterében, többen is Kázmér és Szabó házi vetélkedéséről beszélnek. Az érintett lapok munkatársai közül a NOL tudósítójának névtelenül is csak ketten szólaltak meg.

Szerintük az elbocsátás Szabó „kádereit" is érinti, néhányuktól már most megszabadultak, de további felmondások várhatóak. A lap fideszes irányvonalában azonban nem lesz változás, állította egymástól külön-külön, de egybehangzóan a PLT szerkesztőségében dolgozó két újságíró.

A Pannon Lapok fizetőssé tette a veszprémi veol.hu oldalt, állítólag ez a vállalkozás egyáltalán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Állítólag ezt a bukást is Szabó nyakába varrják. Ezenkívül azt is beszélik a PLT székházában: különböző gazdasági ügyek nem tetszettek a német tulajdonosoknak, ezért rúgták ki Szabó Miklóst, akit nem sikerült elérnünk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.