Óriási lépést tett a Veszprém a kézilabda BL-ben

Három góllal idegenben győzte le az MVM Veszprém a Vardar Szkopjét a Bajnokok Ligájában.
 
 

Óriási lépést tett a Veszprém a kézilabda BL-ben

Három góllal idegenben győzte le az MVM Veszprém a Vardar Szkopjét a Bajnokok Ligájában.
 
 
 
 
 

Óriási lépést tett a Veszprém a kézilabda BL-ben

Három góllal idegenben győzte le az MVM Veszprém a Vardar Szkopjét a Bajnokok Ligájában.

A meccs előtt is a Veszprém számított a Vardar Szkopjéval vívott párharc esélyesének. Maga a szkopjei edző is azt mondta, hogy a Veszprémnek van nagyobb esélye bejutni a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, a kölni Final Fourba. A Veszprémnek valóban jobb a játékosállománya, és a szezonban két döntetlen után egyszer már legyőzte a Szkopjét, de a macedónokat semmiképp sem volt szabad lebecsülni.

A magyarok ennek megfelelően koncentráltan, keményen védekezve kezdték a mérkőzést. És bár sokáig kellett várni az első valódi veszprémi akciógólra felállt védelem ellen, az első negyedórában kiegyenlített volt a mérkőzés. Egy gól ide, egy oda, senki nem tudott elhúzni. (6:6 volt az állás a 16. percben.)

Aztán Javier Sabaté veszprémi edző húzott egy váratlant. A hatosfalas védekezés helyett kinyitotta a védelmét a Veszprém, kilenc, tíz méterre a kaputól megállították a támadókat a veszprémiek. Ez a húzás nagyon is bejött, több támadást is sikerült megakadályozni, és az ellentámadásokból sikerült elhúznia a Veszprémnek, még a félpályáról is sikerült gólt dobni.

A macedónokat láthatóan összezavarta a veszprémiek taktikai húzása, és az, hogy midnen hibájukat azonnal ki tudja használni a magyar csapat. A zavar eredménye: 10 percig képtelen volt gólt lőni a Szkopje, 7:6-ról tíz perc alatt 7:12-re fordított, és húzott el a Veszprém. A meccs azonban nem volt lefutva, a félidő utolsó másodpercében a végig kiválóan játszó szkopjei Igor Karacsics gólja jelezte ezt.

A második félidőt a macedónok kezdték jobban. Nyolc perc alatt ledolgozta az öt gólos hátrányt, és 16:16-nál újra kezdődhetett a meccs. Fontos pillanat volt, érezte ezt a veszprémi edző is, az időkérés után pedig a Veszprémnek sikerült gólt dobnia. Különösen Ilics, Ugalde és Palmarsson volt eredményes. Szembetűnő volt, hogy a meccs végéig a csapat jobb oldala teljesen veszélytelen volt a kapura, sem Nagy László, sem Marguc nem talált be.

A Veszprém azonban ezt az gólveszélytelen jobboldalt is elbírta, és ismét kezdett elhúzni. A 46. percben 18:23 volt az állás, és ez nemcsak a pontos veszprémi akcióknak, lövéseknek volt köszönhető, hanem elsősorban a kapuban bravúrt bravúrra halmozó Alilovicnak. Remekül védett, szélről szinte mindent megfogott.

A Szkopje ebben a helyzetben sem roppant meg, megpróbált visszajönni (23. percben 22:24), de egyenlítésre már nem maradt ideje. A Veszprém végül 29:26-ra nyerte meg a meccset, és a hazai pályán rendezett visszavágót jó nagy önbizalommal várhatja. A Veszprém ezzel a győzelmével megtette az első nagy lépést a final Four-ért.

A magyar bajnok az index.hu tudósítása szerint sorrendben harmadszor lehet ott Európa négy legjobb csapata között.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés: Vardar Szkopje (macedon) – MVM Veszprém KC 26:29 (9:12). Szkopje, 5000 néző. V.: Pichin, Reveret (franciák). Vardar: Sterbik – Dujsebajev 4, Brumen 1, Toskics 1, Abutovics, Karacsics 6, Gyibirov 6 (3). Csere: Angelov, Milics (kapusok), Gorbok 3, Sztojlov, Cindrics 1, Maqueda, Siskarjov 3, Manaszkov 1, Marsenic. Edző: Raúl Gonzalez. Veszprém: Alilovics – Marguc 1, Nagy L. 2, Sulics 4, Palmarsson 7, Ilics 9 (5), Ugakde 5. Csere: Mikler (kapus), Terzics, Schuch, Gulyás, Sliskovics 1, Iváncsik G., Nilsson, Rodriguez. Edző: Javier Sabaté.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 2:0. 8. p.: 3:3. 10. p.: 3:4. 16. p.: 6:6. 23. p.: 7:9. 26. p.: 7:12. 36. p.: 13:15. 38. p.: 16:16. 44. p.: 18:23. 55. p.: 24:25.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.