Negyven percre tellett a vendégek erejéből

A megyei kézilabda rangadón a bajnokcsapat szünet után felmorzsolta a Balaton-partiak ellenállását.
 
 

Negyven percre tellett a vendégek erejéből

A megyei kézilabda rangadón a bajnokcsapat szünet után felmorzsolta a Balaton-partiak ellenállását.
 
 
 
 
 

Negyven percre tellett a vendégek erejéből

A megyei kézilabda rangadón a bajnokcsapat szünet után felmorzsolta a Balaton-partiak ellenállását.

A férfi kézilabda NB I. rájátszásának ebben a fordulójában Veszprém megye két reprezentánsa csapott össze a veszprémi Arénában. Az első érdekeség az volt, hogy Felhő Ferenc füredi, Öcsi Tamás veszprémi játékvezető, ebben tehát 1:1 volt a meccs eredménye...

Vendég vezetéssel kezdődött a megyei derbi, a fiatal Bóka kétszer is betalált, s a Balaton-partiak egyáltalán nem keltették megszeppent együttes benyomását. Nem kis meglepetésre negyedóra elteltével három góllal meglépett a megyeszékhely egykori kedvencének, Csoknyai Istvánnak a csapata. (Aki ezúttal az ellenfeleknek járó kispadon ült.) Az eredmény ilyentén alakulásában természetesen szerepet játszott az, hogy a bajnokcsapat hihetetlenül sűrű program közepén jár, s Nagy László, valamint Lékai nem is lépett pályára. A lelkes és időnként igen jól játszó fürediek okosan kihasználták a házigazdák figyelmetlenségeit, ennek ellenére a Veszprém egyenlíteni (13:13) tudott, mi több rövid időre a vezetést is átvették, 14:13. Ennek ellenére Zdolik duplájával a Balatonfüred vonulhatott előnnyel (14:15) pihenőre.

Szünet után nagyobb fordulatszámra kapcsolt a nagy feladatok előtt álló MVM, s pillanatok alatt helyreállt a "rend": 16:15. A vendégek azonban nem adták fel és továbbra is lépést tartottak nagynevű ellenfelükkel, 18:18! Ettől kezdve azonban egyre jobban kiütközött a hosszabb kispad előnye, no meg a nagyobb tudás. Sabaté mester fiai zsinorban ötször betaláltak, s ez végül el is döntötte a megyei rangadó sorsát, 23:18. Az utolsó negyedórában aztán - hatalmas erőnléti fölényüknek köszönhetően - már az történt a pályán, amit az Aréna hazai szurkolói látni akartak...

Jegyzőkönyv. MVM VC – Balatonfüred 35:24 (14:15). Veszprém, 1500 néző. V.: Felhő, Öcsi. MVM VKC: Alilovics – Marguc 6 (5), Sulics 1, I. Guardiola 1, Schuch, Sliskovics 7, Ugalde 2. Csere: Mikler (kapus), Gulyás 3, Iváncsik G. 3, Ilics, Schmid, Pálmarsson 4, NilssonI 6, Zeitz 2. Edző: Xavier Sabaté. Balatonfüred: Fazekas – Gyene 1, Petrovszki, Bánhidi 2, Szöllősi Balázs 1, Zdolik 6, Bóka 4. Csere: Rózsavölgyi (kapus) Gerdán 1, Németh, Győri 4 (1), Ligetvári 2, Gábori, Kancel, Kasparek 3. Edző: Csoknyai István.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 0:2. 14. p.: 4:7. 27. p.: 14:13. 46. p.: 23:18. 57. p.: 31:23.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.