A pitiánerség jobban teljesít...

Megvonták a tb-ellátást a tüntető tanároktól.
 
 

A pitiánerség jobban teljesít...

Megvonták a tb-ellátást a tüntető tanároktól.
 
 
 
 
 

A pitiánerség jobban teljesít...

Megvonták a tb-ellátást a tüntető tanároktól.

Miközben ma kiderült, az MNB csak reklámozás ürügyén 6 milliárd (!) forintot osztogatott szét haveroknak, az államkincstárnak inkább 1 napnyi tb díja fáj. A Magyar Államkincstár ugyanis arról értesítette a tüntető tanárokat, hogy a pedagógussztrájk napjára a társadalombiztosítási ellátásuk szünetelt.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete felszólítja a Magyar Államkincstár vezetőjét, vonja vissza tájékoztató levelét.

Mendrey Lászó csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott: a tb-ellátás nem függeszthető fel a sztrájk idejére, utólag ez még csak nem is értelmezhető, s talán még jogsértő is. A szakszervezeti vezető szerint az április végi keltezésű levél egy dologra alkalmas: a megfélemlítésre.

A PDSZ a propeller.hu cikke szerint visszautasítja az ilyen és ehhez hasonló törekvéseket – közölte a szakszervezeti vezető, aki kitért arra is, hogy a bejelentett változások szembe mennek követeléseikkel, ellenkeznek az európai törekvésekkel, és a közoktatás szereplőinek elemi érdekeivel.

Mint írta, előre borítékolható egy újabb elégedetlenségi hullám, és nem zárható ki a nyomásgyakorlás eszközei közül akár a több napos sztrájk sem.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.