Törölte a MÁV a diákkedvezményt

A megszüntetése az oka a sok osztálykirándulás...
 
 

Törölte a MÁV a diákkedvezményt

A megszüntetése az oka a sok osztálykirándulás...
 
 
 
 
 

Törölte a MÁV a diákkedvezményt

A megszüntetése az oka a sok osztálykirándulás...

Pár napig nem élhet 90 százalékos utazási kedvezményével az a diák, aki a fővárosba jönne megismerkedni az Operával, esetleg megnézné az Országházat. Ennek oka a sok osztálykirándulás - írja a hvg.hu.

Írásbeli kérdést intézett Fónagy Jánoshoz két jobbikos képviselő, hogy utánajárjon annak a híresztelésnek, mely szerint május 4 és 13 között a diákok nem vehetik igénybe a MÁV járatain a nekik járó utazási kedvezményt, amennyiben az Országházat jönnek meglátogatni - írja a lap.

Fónagy János válaszában a szót az OperaKaland nevű kezdeményezésre terelte, amely "világviszonylatban is egyedülálló" köznevelési program keretében a diákok a fővárosba látogathatnak, és az Operaházban bepillantást nyernek az operakultúrába. Eddig 126 ezer diák részesült ebben a kulturális élményben, és valóban 90 százalékos utazási kedvezményre voltak jogosultak.

Ám sajnos május 4 és 13 között van az osztálykirándulás-szezon, és ekkor olyan gyerektömegek lepik el a MÁV-szerelvényeket, hogy félő, a vállalat nem bírná kapacitással, ha még rázúdulna a kocsikra az OperaKalandra indulók tömege is. Ezért a MÁV-Start Zrt. a napi.hu információja szerint engedélyt "kért és kapott" a kedvezmény időleges eltörléséhez, ezzel tántorítva el a diákok tömegeit, hogy megakadályozza a tumultus kialakulását.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.