A tulajdonosok már el is tűntek...

Több százmilliós támogatást adott a kormány nem létező fogászatoknak.
 
 

A tulajdonosok már el is tűntek...

Több százmilliós támogatást adott a kormány nem létező fogászatoknak.
 
 
 
 
 

A tulajdonosok már el is tűntek...

Több százmilliós támogatást adott a kormány nem létező fogászatoknak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) több olyan támogatási szerződést is vizsgál, amiben olyan fogászatoknak kaptak több százmilliós támogatást, amik valószínűleg soha nem is működtek. Ezekről a szerződésekről már a Jobbik és az MSZP képviselői is kérdezték Tállai Andrást, az NGM államtitkárát, de nem kaptak érdemi választ azon túl, hogy jelenleg vizsgálat folyik az ügyben.

A támogatás forrása az Innováció a fogászatban című uniós pályázat volt, ami a fogászatok eszközbeszerzését, esetleg a fogászok bérét támogatta.

A Magyar Nemzet szerint legalább 11 olyan fogászatot is támogattak egyenként 28-29 millió forinttal, amik sosem üzemeltek fogászatként. A nyertesek között van ugyanis 11 cég, amik székhelye ugyanoda van bejegyezve, a II. kerületi Bajvívó utcába. Ezen a címen viszont nincs, és a szomszédok szerint soha nem is volt fogászat.

A 11 cég a 444.hu információi szerint összesen 318 milliós támogatást kapott.

A 11 cég tulajdonosa is ugyanaz az ember, mindegyik céget egy Dankó István Zoltán nevű magánszemély vette meg 2014-ben. A társaságok előző tulajdonosait kivétel nélkül 2012-ben és 2013-ban jegyezték be, azaz nem sokkal azelőtt, hogy több tízmilliót nyertek volna a pályázaton. A korábbi tulajdonosok közül a nevük alapján öten nem magyar származásúak. A korábbi tulajdonosok többsége nem elérhető, ahogyan maguk a fogászatok sem, hiszen még honlapjuk sincs, a cégadatbázisban lévő elérhetőségeken pedig senki nem reagál.

A fogászatok korábbi tulajdonosai viszont kapcsolatban állnak egymással, ugyanis vannak köztük olyanok is, akik később együtt nyitottak rendelőt Budapesten.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.