Bohózat, ami most (is) zajlik...

Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester "viheti" az üzemet.
 
 

Bohózat, ami most (is) zajlik...

Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester "viheti" az üzemet.
 
 
 
 
 

Bohózat, ami most (is) zajlik...

Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester "viheti" az üzemet.

A felcsúti polgármesteré lehet a pápai húsüzem. Lapinformációk szerint Mészáros Lőrincnek Orbán Viktor javasolta, hogy vegye gondjaiba az eladósodott és időközben felszámolás alá került feldolgozót, amelyet 4 és fél milliárd forintért hirdettek meg. A beszállítók ugyanakkor még mindig várják, hogy kifizesse nekik a tartozásait a húsüzem. Az államilag többször is megsegített cég 2013 után ismét csődeljárást kezdeményezett maga ellen tavaly novemberben, azóta várnak a gazdálkodók a pénzükre.

- A 2013-as csőd óta zajló folyamatokat egy szóval tudnám jellemezni, bohózat – mondja Orbán Imre, a Jobbik Veszprém megyei elnöke. Hiába segítette ki többször is az állam a pápai húsüzemet, újra csődbe ment.

A Nemzeti Agárgazdasági Kamara elnöke, éppen két éve jelentette be, hogy megoldódnak a pápai húsgyár gondjai. Akkor az önkormányzat lett az új tulajdonos. Most új vevő jelentkezett, aki meg nem erősített információk szerint a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc lehet. Győrffy Balázs, az agrárkamara fideszes elnöke sem a lehetséges befektetőről, sem az ajánlatáról nem kívánt bővebben nyilatkozni.

- Pillanatnyilag ott tartunk, hogy van egy hete a felszámolónak eldönteni, hogy az az egy ajánlat, ami érkezett a felszámolásban, az elfogadható, vagy nem. Amennyiben elfogadja, akkor van egy befektető csoport, amely bizonyos továbbműködési feltételeket vállalva vásárolná meg a cég egészét – nyilatkozta Győrffy Balázs, a HírTV információi szerint.

- Új tulajdonosok helyett inkább a helyi sertéstartók tudnák megmenteni a vállalatot – mondja a Jobbik országgyűlési képviselője. Ezért határozati javaslatot nyújtottak be a parlamentben.

- Szeretnénk, hogy ha a környék sertéstartóinak a kezébe kerülne egy idő után, most a csődöt az államnak kell állnia, hiszen önkormányzati tulajdonú jelenleg a húsgyár, tehát a másfél milliárd forint kifizetése után érdemes lenne a húsüzemet újraindítani, és meghatározott keretben, 3-4 éven belül ezt átjuttatni a sertéstartók tulajdonába – véli Magyar Zoltán.

A Jobbik szerint a pápai húsüzem csődje miatt olyan családi gazdálkodók is nehéz helyzetbe kerültek, akiket a kormány vidékfejlesztési programja szerint éppen kiemelten támogatni kellene.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.