Idei első győzelmét aratta a világbajnoki címvédő

Hamilton nyerte a kaotikus monacói versenyt.
 
 

Idei első győzelmét aratta a világbajnoki címvédő

Hamilton nyerte a kaotikus monacói versenyt.
 
 
 
 
 

Idei első győzelmét aratta a világbajnoki címvédő

Hamilton nyerte a kaotikus monacói versenyt.

A szemerkélő eső és a vizes pálya miatt felvezető kör nélkül, a safety car mögött kezdődött meg a Monacói Nagydíj. A biztonsági autó a hetedik kör végén jött ki, előtte már Kevin Magnussen, majd Lewis Hamilton már rádión jelezte, hogy lehetne versenyezni. A nyolcadik kör legelején rögtön egy kicsúszás történt, a Renault pilótája, Jolyon Palmer csapódott a szalagkorlátnak a célegyenesben.

Nem sokkal később Kimi Raikkönen az alagút előtt falnak csúszott. A finn törött első légterelője miatt fel is adta a versenyt. A 16. körben Nico Rosberg a csapat utasítására elengedte a nála sokkal Hamiltont, aki üldözőbe vehette az élen haladó Daniel Ricciardót. A 23. körben az ausztrál ment ki a bokszba, a brit viszont az egyre jobban száradó pályán kint maradt esőgumikon.

Nyolc körrel később Hamilton is érkezett, de már ultralágy gumikért. Egy körre rá Ricciardo újra a bokszba hajtott, de szerelői óriási hibát követtek el. A csapat nem várta őt, az abroncsok nem voltak bekészítve, rengeteg időt veszített. A 35. körben a legutóbbi versenyhétvégén a Red Bullnál győzelemmel debütáló Max Verstappen összetörte autóját a domb tetején, a Massenet-ben.

Az 50. kör végén a két Sauber, Felipe Nasr és Marcus Ericsson ütötte ki egymást. Korábban a csapat arra kérte a brazilt, hogy engedje el a csapattársát, ő azonban ellenállt. A svéd a Rascasse-ban előzni próbált, összeakadtak, össze is törték az autójukat.

Több kerékcserére már nem került sor, így biztos volt, hogy a pályán fog eldőlni a győztes kiléte. Hamilton két másodperccel haladt Ricciardo előtt. Az ausztrál öt körrel a vége előtt elfékezte magát, így minden esélye elszállt arra, hogy megelőzze a világbajnoki címvédőt. A dobogóra még a Force Indiával versenyző Sergio Pérez állhatott fel.

Hamilton a 24.hu cikke szerint a szezon során az első győzelmét aratta, karrierje során pedig a negyvennegyediket. A bajnokságot vezető Rosberg csak a hetedik lett, így 24 pontra csökkent az előnye csapattársa előtt. A világbajnokság két hét múlva a Kanadai Nagydíjjal folytatódik.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.