Már kilenc góllal is vezetett a magyar bajnok...

Hétméteresekkel bukta el Kölnben a kézilabda BL-döntőt az MVM Veszprém.
 
 

Már kilenc góllal is vezetett a magyar bajnok...

Hétméteresekkel bukta el Kölnben a kézilabda BL-döntőt az MVM Veszprém.
 
 
 
 
 

Már kilenc góllal is vezetett a magyar bajnok...

Hétméteresekkel bukta el Kölnben a kézilabda BL-döntőt az MVM Veszprém.

Fennállása harmadik Bajnokok Ligája döntőjét játszotta az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata és sajnos a harmadikat is elbukta. 2002-ben a német Magdeburg, tavaly a spanyol Barcelona, idén pedig a lengyel Kielce múlta felül a magyar együttest a fináléban.

A Talant Dujsebajev vezette gárda elleni finálé remekül kezdődött, az első öt perc elteltével 3:0-ra mentek Nagy Lászlóék. Az elsőt félidőt kézben tartotta a Veszprém, két gólnál közelebb egyszer sem tudott jönni a Kielce, 30 perc játék után négy gól volt a magyar előny, 17:14.

A fordulást követően tovább folytatódott a magyar parádé, 15 perccel a vége előtt már kilenc gól volt a bakonyi gárda előnye. Utána viszont jött az összeomlás. A lengyelek lőtték a gólokat, Szmal elkapta a fonalat a kapuban, így egyre jobban vérszemet kaptak. Xavi Sabaté csapata közel tíz percig nem talált be.

A hajrára már egállal fordultak a csapatok, Alilovic pedig megfogott egy nagyon fontos hetest. Ilic góljával újra itt volt az előny, de az utolsó támadásól nem sikerült betalálni, Lijewski pedig néhány másodperccel a vége előtt egalizált, így jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás.

A ráadásban a 24.hu tudósítása szerint fej-fej mellett haladt a két gigász. Ezúttal a Veszprém egyenlített az utolsó másodpercekben, így jöhettek a hetesek. Ott Marguc és Terzic is hibázott magyar részről, Aguinagalde pedig eldöntötte a Bajnokok Ligáját.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, döntő: Tauron Kielce (lengyel) – MVM Veszprém 35:35 (13:17, 29:29) - hetesekkel 4:3. Köln, 20 000 néző. V.: López, Ramírez (spanyolok). Kielce: Szmal – Cupic, Lijewski 6, Zorman 4, Aguinagalde 4, Jurecki 2, Jachlewski 2. Csere: Sego (kapus), Kus, Bielecki 6, Paczkowski, Reichmann 8, Strlek 3, Chrapkowski. Edző: Talant Dujsebajev. Veszprém: Mikler – Marguc 1, Pálmarsson 5, Nagy L. 6, Schuch, Terzic, Ugalde 7. Csere: Alilovic (kapus), Ilics 5, Nilsson 6, Sulic, Iváncsik G. 1, Lékai 3, Sliskovic 1. Edző: Xavier Sabaté.

x

A hallatlan izgalmakat hozó mérkőzés után azonnal lemondott Kálomista Gábor, a veszprémiek kézilabda csapatának igazgatója.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.