Elkerültük a kiütést az EB főpróbáján

Alacsony színvonalú mérkőzésen 2:0-s vereséget szenvedett a magyar válogatott a világbajnok Németország vendégeként.
 
 

Elkerültük a kiütést az EB főpróbáján

Alacsony színvonalú mérkőzésen 2:0-s vereséget szenvedett a magyar válogatott a világbajnok Németország vendégeként.
 
 
 
 
 

Elkerültük a kiütést az EB főpróbáján

Alacsony színvonalú mérkőzésen 2:0-s vereséget szenvedett a magyar válogatott a világbajnok Németország vendégeként.

Az első német akció azonnal góllal zárult, de a partjelző - tévesen - lest jelzett, így a magyarok nem kerültek hátrányba. Az első tíz percben tovább rohamozott a német csapat, amely több lehetőséget is kidolgozott, egy ízben Király védett bravúrral, míg a többi helyzetnél pontatlan volt a befejezés. Az első negyedóra elteltével megnyugodtak Bernd Storck játékosai, sikerült megtartaniuk, sőt néhányszor tetszetősen kihozniuk a labdát, néhány szépen végig vitt akció pedig lövéssel zárult. Elsősorban Kleinheisler próbálkozott, de igazán egyszer sem találta el jól a labdát, ellenben Dzsudzsák tekerése után tornáznia kellett Neuernek, majd a magyar csapatkapitány szögletét követően Pintér emelt a keresztlécre. A szünet előtti percekben többnyire mezőnyben zajlott a játék, már-már úgy tűnt, gól nélkül zárul az első félidő, de aztán egy villámgyors német akció futott végig a bal oldalon, melynek végén, a középre adást követően Langról a hálóba pattant a labda, 1:0.

A folytatásban az egyik kaput sem fenyegető mezőnyjátékkal telt a mérkőzés. A magyarok nem vágták előre a labdát, többször is inkább hátra játszották, akár Királyt is a játékba vonva, minthogy céltalanul előre rúgják. Ezt a periódust ugyanakkor váratlanul ismét egy német gól zárta, igaz, a svéd bíró ezúttal is nagyot hibázott, mivel nem jelzett lest a Müller találatát megelőző Gomez-fejesnél, 2:0. A hátralévő időben egyre többet cserélt a két szakvezető, márciusi sérülését követően például először lépett pályára Schweinsteiger. Többek között a cserék miatt nem alakult ki folyamatos játék. A németek ráadásul már nem erőltették a támadásvezetést, míg a magyarok erejéből nem igazán futotta ellenakcióra, így több gól nem esett a lefújásig.

A hatharom.com tudósítása szerint Bernd Storck együttese támadásban teljesen súlytalanul játszott, az biztos, hogy az Eb-n ennél többre lesz szükség.

Jegyzőkönyv. Barátságos előkészületi válogatott labdarúgó mérkőzés: Németország-Magyarország 2:0 (1:0). Gelsenkirchen, Veltins Arena, 50 000 néző. V.: Strömbergsson (svéd). Németország: Neuer - Höwedes, Boateng, Rüdiger, Hector (Can, a szünetben) - Müller (Sané, 69.), Khedira (Gomez, a szünetben), Kroos (Schweinsteiger, 68.), Özil, Draxler (Schürrle, 60.) - Götze (Podolski, 79.) Magyarország:Király - Fiola (Bese, 82.), Guzmics, Lang, Kádár - Pintér (Gera, 59.), Nagy - Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber, 82.), Lovrencsics - Szalai (Priskin, 65.). Gólszerzők: Lang (39., öngól), Müller (63.).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.