"Gyermekeink jövője a tét!"

Pukli Istvénék bizonyítványt osztottak Orbánnak.
 
 

"Gyermekeink jövője a tét!"

Pukli Istvénék bizonyítványt osztottak Orbánnak.
 
 
 
 
 

"Gyermekeink jövője a tét!"

Pukli Istvénék bizonyítványt osztottak Orbánnak.

A pedagógus-szakszervezetekkel együtt tartott tüntetést a Tanítanék Mozgalom. A demonstrálók 14 órakor indultak a Március 15. térről, az Erzsébet hídon keresztülsétálva 15 órára értek a Várkert-bazárhoz, ahol bizonyítványt osztottak a kormánynak.

Sokan táblákat vittek magukkal, ezeken olyan feliratok olvashatók, mint az EMMI mostohagyermekei akciószövetség, Szabad iskolát, Gyermekeinkért nem ártani. A résztvevők az "Üzenjünk a kormánynak, hogy ők is megértsék" feliratú molinó mögött indultak el. Látni lehetett a tömegben magyar és uniós zászlókat, valamint a Szolidaritás lobogóit. A tüntetéshez csatlakozott a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is.

A tüntetés helyszínén szakadt az eső, a legtöbben mégis kitartottak. Először Mendei László szólt az eddigi tüntetésekről, majd Galló Istvánné ismertette a kabinettel folytatott tárgyalások eredményeit. Pontosabban azt, hogy semmire nem jutottak. Ezután Pukli István és Törley Katalin kezdte meg a bizonyítványosztást, a legnagyobb karót, és mellé egy intőt is a rezsicowboynak nevezett Németh Szilárd kapta, de Orbáné is akkora, hogy “kilóg a hátizsákból”. Természetesen minden kormánytag megbukott, a rendezvény végül a Kossuth-nóta eléneklésével zárult négy után pár perccel.

Sokan táblákat vittek magukkal, ezeken olyan feliratok olvashatók, mint az EMMI mostohagyermekei akciószövetség, Szabad iskolát, Gyermekeinkért nem ártani. A résztvevők az Üzenjünk a kormánynak, hogy ők is megértsék feliratú molinó mögött indultak el. Látni lehetett a tömegben magyar és uniós zászlókat, valamint a Szolidaritás lobogóit. A tüntetéshez csatlakozott a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.