Erre ér­de­mes volt 44 évig várni!

Sza­lai Ádám a góljával a po­kol­ból a mennybe ment...
 
 

Erre ér­de­mes volt 44 évig várni!

Sza­lai Ádám a góljával a po­kol­ból a mennybe ment...
 
 
 
 
 

Erre ér­de­mes volt 44 évig várni!

Sza­lai Ádám a góljával a po­kol­ból a mennybe ment...

Álomszerűen, győzelemmel kezdett az Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott! Az első félidőben még csak stabil játékkal sikerült bizonyítani, hogy csapatunknak igenis helye van az Eb-n. A szünet után viszont sikerült feltenni a pontot az i-re. Nem is egyet, hanem rögtön három pontot...

Pedig Bernd Storck csapatát alig fél perc múltán a kapufa mentette meg a Bayern-sztár Alaba lövésétől. A szünetig ennél közelebb senki sem jutott a vezető gólhoz: az új Eb-korrekorder Király Gábornak alig volt dolga az első félidőben, igaz, a mieink közül Szalai és Dzsudzsák helyzeténél sem kellett védenie az osztrák kapusnak.

A sokkal izgalmasabb második félidő elején már annál nagyobbat repült egy Dzsudzsák-bombáért. Aztán a nagyot küzdő, de a labdával addig inkább csak ügyetlenkedő Szalai Ádám a 62. percben, Kleinheisler passzából, becsúszva megszerezte a vezetést, 0:1!

A sokszor már kifütyült, pokolra kívánt középcsatár 550 nap után, a legjobbkor lőtt újra gólt tétmeccsen! Időzíteni tudni kell, na! Lecserélése után Szalaiból örömkönnyekkel tört ki a 2014 decembere óta gyűlő feszültség.

Ilyen forgatókönyvre legfeljebb az számított, aki az oslói pótselejtező előtt gondolta volna, hogy az NB III-as kispadról előhúzott Kleinheisler lesz Storck nyerőembere...

Visszatérve a Szalai-csodához, nem sokkal később már nem csak gól-, de emberelőnybe is kerültünk, Dragovic állíttatta ki magát bután. Azután sem voltak veszélytelenek a megfogyatkozott osztrákok (hát még a túlvégen Németh Krisztiánék!), de a csereként beállt Stieber Zoltán a riposzt.hu tudósítása szerint egy kontra végén csodás emeléssel eldöntötte a meccset, 0:2!

Győzelmével a magyar válogatott óriási lépést tett a nyolcaddöntő felé.

Országszerte - s így Veszprémben is - hatalmas érdeklődés kísérte a mérkőzést.

Jegyzőkönyv. Labdarúgó Európa-bajnokság, F-csoport, 1. forduló: Ausztria - Magyarország 0:2 (0:0). Bordeaux, 35 ezer néző. V.: Turpin (francia). Magyarország: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera, Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber, 79.), Németh K. – Szalai (Priskin, 69.). Gól: Szalai (62.), Stieber (87.)

A másik mérkőzésen: Portugália - Izland 1:1 (1:0).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.