Némedi-névjegy a belvárosban

Kit képvisel egyáltalán ez az ember a közgyűlésben?
 
 

Némedi-névjegy a belvárosban

Kit képvisel egyáltalán ez az ember a közgyűlésben?
 
 
 
 
 

Némedi-névjegy a belvárosban

Kit képvisel egyáltalán ez az ember a közgyűlésben?

A veszprémi városközpont nagy ünnepléssel (többször is) átadott rekonstrukciója után nem sokkal kezdték el a kettes számú ütem munkálatait. Erre már szemmel láthatóan és jól érzékelhetően nem fordítottak akkora gondot, mint az egyes ütemre. A Cserhát lakótelep közepe ugyanis az egy évvel ezelőtti határidő ellenére sem készült még el.

Sajnos elég könnyen meg lehet erről bizonyosodni. Hiszen a zöldterületek (megígért) rendbehozatala elmaradt, s valahogyan kifelejtettek beiktatni egy-két esővizet elvezető csatornalefolyót is. Emiatt aztán már kisebb mennyiségű csapadék után is az autók rohamcsónakként közlekednek, a parkolni kívánók pedig legfeljebb gumicsizma húzásával érhetik el száraz lábbal kocsijukat.

Akik a Lordok Háza felől szeretnék megközelíteni otthonaikat, azoknak tanácsos a Kossuth utca 21-es ház valamelyik vége felé kerülni...

De ha ez lenne a legnagyobb gond, talán nem is lenne érdemes mindezt szóvá tenni. Hiszen a természet azért csak-csak befedi (gazzal...) az ápolatlan területeket. Eső sem mindig esik.

Szemét, hulladék azonban mindig keletkezik.

És ez a fő probléma: a derék beruházók - minden bizonnyal a tervek alapján - három olyan hulladéktárolót építettek az épület kijáratai elé, amelyek nyitottak. Azaz: bárki aki arra jár, bármit le tehet oda és aztán szépen elsétálhat. Az épületből ki- vagy éppen belépők meg élvezzék a látványt...

Természetesen nem a kivitelezők a hibásak. Ők kaptak egy tervet, amelyet (miután a hivatalos átvétel feltehetőleg jegyzőkönyv szerint megtörtént) rendben átadtak. De a látvány alapján joggal vetődik fel néhány kérdés:

1. Van ebben a városban olyan valaki, aki felel a szemét kultúrált tárolásáért, időben történő elszállításáért?

2. Normális volt az a mérnök (???), aki e képpen tervezte meg ezeket a csonka hulladéktárolókat?

3. Ép elméjű emberek fogadták el ezt a tervet?

És ekkor érkezzünk el a lényeghez!

Van ennek a körzetnek önkormányzati képviselője. Egy olyan valaki, aki - a jó ég tudja milyen megfontolásból - éppen a megyeszékhely egyik alpolgármestere. Aki a jelek szerint csupán arra képes, hogy idős embereknek érzelmes hangon átadja a miniszterelnök üdvözletét. Ami egyébként (ha már egyáltalán szükség van ilyen látványpolitizálásra) egy papírlap helyett lehetne valami "kézzelfoghatóbb" megemlékezés...

Mert ez az ember ennél többre sajnos a jelek szerint nem képes. Most azt hagyjuk, hogy kormánypárti jelöltként országgyűlési választást veszített egy független jelölttel szemben. De úgy látszik a szavazók a pártjánál jobban ismerik ezt az embert. És jól tudják, hogy nem számíthatnak rá! Mert akkor a kettes számú rekonstrukció anomáliáit már régen orvosolta volna. Vagy legalábbis kísérletet tett volna a gondok orvoslására!

De ő a Lordok Háza északi oldalára ügyet sem vet, csupán a napos, déli oldalon közlekedik. Így hát honnan is tudná, hogy milyen állapotok uralkodnak a ház túlsó felén?

Pedig tudhatná:

1. Egészségügyi miniszteri rendelet: 5.§ (1) "A gyűjtő edényzetet zárható helységben, vagy zárható tárolóban úgy kell elhelyezni, hogy ahhoz illetéktelen személyek és állatok ne férjenek hozzá."

2. Részlet az önkormányzat vonatkozó rendeletéből: "A társaházak által használt gyűjtő edényzet a VKSZ Zrt. tulajdona." Tehát a zárható (!) tárolásról és annak minden költségéről nem a társasházaknak, a lakosságnak, hanem a VKSZ Zrt.-nek kell gondoskodnia.

De nevezett alpolgármester erre ügyet sem vet! S miután egyben a körzet önkormányzati képviselője, joggal merül fel a kérdés: kit képvisel egyáltalán némedi lajos (igy, kisbetűkkel)?

Az őt megválasztó embereket, vagy a pártját?

Ha ez előbbit, akkor tegyen már végre valamit. Ha nem, akkor mondjon le. Legalább a képviselőségről. Alpolgármester maradhat, s akkor szolgalelkűen bólogasson továbbra is pártja, a Fidesz/KDNP érdekében...

Majd aztán elválik, hogy szavaznak a jövőben a környék lakói. Akik egyébként már annak lehetőségét fontolgatják, hogy környezetük védelmében az illetékes hatóságokhoz fordulnak!

Ha már a helyi lakájmédia (Napló, Veszprém TV, MÉZ Rádió, Vehír) sem vesz észre semmit...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.