Sikeres évadot zárt a Veszprémi Petőfi Színház

Átadásra került a Petőfi-, a Latinovits-, a Medgyaszay- és az Évad Nézője-díj, s köszöntötték a jubiláló munkatársakat is.
 
 

Sikeres évadot zárt a Veszprémi Petőfi Színház

Átadásra került a Petőfi-, a Latinovits-, a Medgyaszay- és az Évad Nézője-díj, s köszöntötték a jubiláló munkatársakat is.
 
 
 
 
 

Sikeres évadot zárt a Veszprémi Petőfi Színház

Átadásra került a Petőfi-, a Latinovits-, a Medgyaszay- és az Évad Nézője-díj, s köszöntötték a jubiláló munkatársakat is.

A társulati ülésen Oberfrank Pál igazgató összefoglalta a színház 2015/2016-os évadát. Elmondta, összesen 175 előadást játszottak a nagyszínházban, 65-öt a Játékszínben és 21-et tájon. A nézők visszajelzése alapján a legnépszerűbb előadások a Tokaji aszú, az Abigél és Család ellen nincs orvosság voltak, elmondható tehát, hogy – ahogy az ország többi színházában is – a zenés előadások és a vígjátékok előnyt élveznek. Természetesen ezen túl is ragaszkodni fognak a népszínházi kínálathoz, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző műfajt.

A műsoron maradó produkciókkal – a Kulcskeresőkkel, A vadkacsával és a Légy jó mindhalálig-gal – sikeresen szerepeltek az ország több pontján. Külön öröm volt az évadban, hogy a „Múlnak a gyermekévek…” című zenés utazással sikerült a családokat és a gyermekeket is megszólítani.

Az igazgató elmondta, összesen 16.098 bérletes nézője volt a teátrumnak a mögöttünk álló évadban, az összes nézőszám pedig csaknem 85.000 volt. Sikeresen zajlottak a szokásos rendezvények a színházban, amelyekkel a közönség felé szeretne nyitni a színház. Idén is megtartották a nyílt napot, az Ádámok és Évák programot, a színházi gyereknapot és a Bérletek éjszakáját, amelyen az egész éves bérleteladás 10 százaléka megvalósult.

A színház rekonstrukciójáról a direktor elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök veszprémi látogatásakor zöld lámpát adott, aminek köszönhetően egy 21. századi, korszerű épületet varázsolnának a Petőfi Színházból, kiegészülve egy kamarateremmel és fejlett műhelyekkel, tárakkal, irodákkal.

Tóth Attila szakszervezeti vezető köszöntötte a színház idén jubiláló munkatársait, akiknek egy-egy apró ajándékkal is kedveskedett.

A társulati ülés végén Oberfrank Pál igazgató második alkalommal adta át az Évad Nézője-díjat, amelyet az a néző vehet át, aki az évadban a legtöbb előadást látogatta. Idén Tamás Gyula érdemelte ki az elismerést. A színház vezetősége elismerő oklevelet adott át Nagy Károly apát-kanonoknak, a Szent Mihály Székesegyház plébánosának, akit a teátrum lelki vezetőjeként ismertek el. Posztumusz örökös tagság címet adományozott a teátrum Háromszéki Péternek, aki májusban hunyt el, 74 éves korában, és 41 éven keresztül volt a társulat tagja. Átadásra került a Medgyaszay-díj, amelyet a társulat szavazatai alapján a legjobb háttérdolgozó kap meg, az idei évben Cziráki János színpadmester. A 2015/2016-os évadban a közönség szavazatai alapján kijáró Petőfi-díjat a teátrum Jászai-díjas igazgatója, Oberfrank Pál kapta. A direktor átadta a társulat szavazatai alapján a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó színművésznek kijáró Latinovits-díjat, amelyet Nyirkó István vehetett át.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.