Belgium a következő ellenfél

Az Eb legjobb meccse után csoportgyőztes a magyar válogatott.
 
 

Belgium a következő ellenfél

Az Eb legjobb meccse után csoportgyőztes a magyar válogatott.
 
 
 
 
 

Belgium a következő ellenfél

Az Eb legjobb meccse után csoportgyőztes a magyar válogatott.

A magyar labdarúgó-válogatott kivívta magának a jogot az Ausztria (2:0-ra nyertünk) és az Izland elleni meccseken, hogy szerdán, Portugália ellen a csoportelsőségért játszhasson. Cristiano Ronaldóék kezdték veszélyesebben a meccset, ehhez képest mi szereztünk vezetést, a 19. percben Gera Zoltán lőtt bődületesen nagy gólt (1:0), ezzel ő lett az Eb-k történetének második legidősebb gólszerzője.

Mintha ez kissé megfogta volna a portugálokat, ugyan voltak helyzeteik, de sokáig igazán nagy veszélyt nem okoztak a kapunk előtt. A 42. percben Nani lövésénél aztán már tehetetlen volt a magyar védelem, 1:1-gyel fordultak a csapatok.

Ami a második félidő elején történt, arra nehéz szavakat találni. Dzsudzsák Balázs megpattanó szabadrúgással szerzett nekünk vezetést (2:1), amire Cristiano Ronaldo révén érkezett a válasz, 2:2. A magyar csapatkapitány aztán megint beköszönt (3:2), de jött ismét Ronaldo, a 62. percben így 3:3 volt az állás.

Rögtön ezután volt egy magyar kapufa, Elek volt közel az újabb gólhoz. A meccs hátralévő részében már nem akartak túl nagy kockázatot vállalni a csapatok, az utolsó percekben nem is volt már helyzet, maradt a 3:3. A 24.hu tudósítása szerint ez volt az Eb legjobb meccs.

Jegyzőkönyv. Labdarúgó Európa-bajnokság, 3. forduló, F-csoport: Magyarország – Portugália 3:3 (1:1). Lyon, 40 ezer néző. V.: Atkinson (angol). Magyarország: Király – Lang, Juhász, Guzmics, Korhut – Pintér, Elek – Lovrencsics (Stieber, 82.), Gera (Bese, a szünetben), Dzsudzsák – Szalai (Németh, 70.) Szövetségi kapitány: Bernd Storck. Portugália: Patricio – Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Eliseu – Gomes (Quaresma, 61.), W. Carvalho, Moutinho (Sanches, a szünetben), Mario – Ronaldo, Nani (Pereira, 81.) Szövetségi kapitány: Fernando Santos. Gólszerző: Gera (19.), Dzsudzsák (47., 55.) illetve Nani (42.), Ronaldo (50., 62.).

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 5 pont (6:4), 2. Izland 5 (4:3), 3. Portugália 3, 4. Ausztria 1.

A nyolcaddöntő párosítása: Svájc - Lengyelország, Horvátország - Portugália, Wales - Észak-Írország, Magyarország - Belgium (vasárnap), Németország - Szlovákia, Olaszország - Spanyolország, Franciaország - Írország, Anglia - Izland.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.