A címvédő örülhetett

Rosberg és Hamilton az utolsó körben ütközött...
 
 

A címvédő örülhetett

Rosberg és Hamilton az utolsó körben ütközött...
 
 
 
 
 

A címvédő örülhetett

Rosberg és Hamilton az utolsó körben ütközött...

Vasárnap délután rendezték a Forma-1-es Osztrák Nagydíj futamát. A rajtrács alaposan átalakult a büntetések miatt, Pascal Wehrlein kicsit meg is zavarodott, rossz pozícióba állt be, így vissza kellett tolatnia a piros lámpák felvillanása előtt.

Lewis Hamilton indult az élről, jól sikerült a rajtja, elsőként fordult. Sokáig lógott az eső lába, de végül száraz pályán köröztek a versenyzők. Sebastian Vettel vasárnap ünnepelte a 29. születésnapját, de nem örülhetett sokáig, hiszen a 27. körben defektet kapott és kiesett.

A 44. körben az élen haladó Nico Rosberg hibázott, így csapattársa közelebb zárkózott hozzá. Nico Hülkenberg a második pozícióból indulhatott, de ezt nem tudta kihasználni, a verseny kétharmadánál az első tízből is kicsúszott.

A hajrában csupán egy másodperc volt a Mercedesek között, kemény csatára lehetett számítani a végén. Max Verstappen nagyszerűen teljesített, hiszen a nyolcadik helyről indult, de tíz körrel a vége előtt ő vezetett. Keményen védekezett a mezőny legfiatalabb pilótája, de Rosberg végül megelőzte. Nem sokkal később Hamiltonnak is sikerült ez, ráadásul lekörözés közben.

Két körrel a vége előtt fél másodperc választotta el a két pilótát, az utolsó kanyar egyikében Hamilton próbálta meg kívülről megelőzni Rosberget, összeütköztek, de mindketten folytatni tudták a versenyt. A brit pilóta győzött, Rosberg végül a negyedik helyen futott be. Max Verstappen karrierje során másodszor állhatott fel a dobogóra, a második helyen végzett, Kimi Räikkönen lett.

Nico Rosberg előnye így 11 pontra olvadt a világbajnoki pontversenyben Hamilton előtt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.