Foci Eb: francia-portugál döntő lesz

Griezmann duplájával kiütötte a házigazda a világbajnok németeket.
 
 

Foci Eb: francia-portugál döntő lesz

Griezmann duplájával kiütötte a házigazda a világbajnok németeket.
 
 
 
 
 

Foci Eb: francia-portugál döntő lesz

Griezmann duplájával kiütötte a házigazda a világbajnok németeket.

Franciaország labdarúgó-válogatottja lesz a portugál csapat ellenfele az Európa-bajnokság fináléjában, miután a házigazdák 2:0-ra legyőzték a világbajnok németeket a kontinensviadal csütörtök esti marseille-i elődöntőjében.

A francia válogatott korábban négyszer találkozott úgy a német együttessel, hogy az utóbbi volt a vb-címvédő, és mind a négyszer le is győzték őket (1954-ben 3:1-re, 1958-ban 6:3-ra, 1977-ben 1:0-ra, 2015-ben 2:0-ra).

A tegnapi találkozón már az első percekben öldöklő volt az iram, igaz csak kevés igazán veszélyes helyzetet sikerült kialakítaniuk a csapatoknak. Úgy tűnt, gól nélkül ér véget az első játékrész, a félidő ráadásban azonban 38. vb- és Eb-találkozóján szereplő - és ezzel csúcstartó - Schweinsteiger kezezése nyomán büntetőhöz jutott a házigazda. A tizenegyest a góllövőlista éllovasa, Antoine Griezmann értékesítette. Az Atlético Madrid csatárjának ez volt az ötödik találata az idei Eb-n; egy kontinenstornán ennél több gólt csak Michel Platini rúgott, 1984-ben (kilencet).

A második játékrészben még agresszívebben játszott a német csapat, többször is veszélyeztettek, az egyenlítés helyett azonban mégis a házigazdáknak sikerült növelniük az előnyüket ugyancsak Griezmann góljával. Németország egészen a véghajráig küzdött és volt is pár góllal kecsegtető távoli lövése, ezek rendre vagy a kapufán, vagy a háló mellett, vagy a remek formában játszó Hugo Lloris kapus kesztyűjében kötöttek ki.

A vége tehát 2:0 lett. a Vásárhely24.com cikke szerint Franciaország az első mely kétszer is fináléba jutott hazai rendezésű tornán; ez először 1984-ben sikerült nekik.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.