Rosberg tarthatatlan

Az időmérőt is megnyerte a Mercedes pilótája Németországban.
 
 

Rosberg tarthatatlan

Az időmérőt is megnyerte a Mercedes pilótája Németországban.
 
 
 
 
 

Rosberg tarthatatlan

Az időmérőt is megnyerte a Mercedes pilótája Németországban.

Szombat kora délután egy év kihagyás rendezték a Forma-1-es Német Nagydíj időmérő edzését. A délelőtti szabadedzés eredményei alapján izgalmas kvalifikációra volt kilátás, ugyanis az első nyolc helyezett kilenctized másodpercen belül volt.

A tizennyolc perces Q1-et simán abszolválták a nagyok, egy nagy név viszont búcsúzott. A szezon közben a Red Bulltól a Toro Rosso csapathoz visszaküldött Danyiil Kvjat csak a tizenkilencedik lett, míg csapattársa, Carlos Sainz Jr. ha az utolsó pillanatban is, de az időeredmények alapján magabiztosan bejutott a második körbe.

A két Reanult egymást ütötte ki, Jolyon Palmer még épphogy továbbjutott, így Kevin Magnussen lett a legjobb kieső. Rajtuk kívül még a két Manor és a két Sauber búcsúzott.

A két Mercedes úgy végzett a Q1 élén, hogy lágy gumikon futották a leggyorsabb köreiket, míg a mezőny többi versenyzője szuperlágyon.

Az időmérő edzés második szakaszának az utolsó nyolc percében kezdtek el mért köröket futni a pilóták. A kvalifikáció ezen szakaszában a Mercedes ismét verhetetlen volt, bár ezen már hozzászokhattunk az utóbbi években.

Négy és fél perccel a vége előtt szinte az összes pilóta a bokszutcába hajtott, feltették a friss szuperlágy gumikat, így jöhettek az utolsó próbálkozások.

Az utóbbi futamokon egyre jobb teljesítmény nyújtó McLaren-Honda ezúttal nem tudott bejutni a legjobb tízbe, erre Jenson Buttonnak volt több esélye, de ő is csupán a tizenkettedik lett. Fernando Alonso a tizennegyedik pozícióból rajtolhat vasárnap, miután az utolsó gyors körén hibázott, túlságosan lecsúszott a pályáról, egy elem le is tört az autójáról.

A két McLaren-Honda mellett a két Haas-pilóta is kiesett, ráadásul Romain Grosjeant öt hellyel hátrébb sorolják váltócsere miatt. Rajtuk kívül még Sainz és Palmer is búcsúzott.

A tizenkét perces Q3 első mért körét Sebastian Vettel futotta, de csapattársa, Kimi Raikkönen simán megelőzte. Nico Rosberg idegeskedhetett, mert az első körét nem tudta befejezni, miután a keretvetőre hajtva probléma lépett fel a Mercedesnél.

A nagy hajrá előtt Lewis Hamilton állt az élen, őt a két Red Bull követte. A kiesebb műszaki probléma nem zavarta össze Rosberget, két perccel a vége előtt 123 ezredmásodperccel átvette a vezetést.

A utolsó körében a 24.hu tudósítása szerint Hamilton hiába javított, egy tizedmásodperccel elmaradt a csapattársától, így Rosberg indulhat a pole pozícióból a Hockemheimringen. Őket követi a két Red Bull, Ricciardo, Verstappen sorrendben. A harmadik sorból a Ferrarik indulhatnak, Raikkönen megverte Vettelt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.