Magyarország (és Veszprém) tükörképe

A történelmi példa ragadós: a Fidesz semmiből nem tanul!
 
 

Magyarország (és Veszprém) tükörképe

A történelmi példa ragadós: a Fidesz semmiből nem tanul!
 
 
 
 
 

Magyarország (és Veszprém) tükörképe

A történelmi példa ragadós: a Fidesz semmiből nem tanul!

Élénk érdeklődéssel várt sajtótájékoztatót tartott hétfőn délután Némedi Lajos, a megyeszékhely egyik alpolgármestere. A sajtó megjelent képviselőinek várakozása érthető volt: korábban arról terjedtek el kósza hírek, hogy a Fidesz/KDNP önkormányzati képviselője mintegy 40 millió forint értékben vett igénybe saját célokra (nevezetesen házépítésre-házfelújításra) közpénzeket. Ezzel kapcsolatban Kész Zoltán - független országgyűlési képviselő, aki éppen az alpolgármestert "verve" jutott a parlamentbe - korábban három kérdést tett fel:

1. Folytat-e eljárást a rendőrség, vagy a NAV nyomozóhatósága Némedi Lajos ellen?

2. Kihallgatták-e az alpolgármestert az ISSZ-nél történt gyanús próbatakarítások (állítólag innen származik az említett közpénz) ügyében?

3. Nevezett közéleti személyiségnek van-e tudomása olyan hatósági eljárásról, vagy nyomozásról, amely a vagyoni állapotát, házépítésének körülményeit vizsgálná?

Normál, polgári körülmények között ilyen esetben az ember - már ha nem érintett -, akkor bátran kiáll és három darab harsány nemmel válaszol!

De kis hazánkban lehet-e normál, polgári körülményekről beszélni? Itt a Kárpát-medence közepén ugyanis évek hosszú sora óta a nemzeti együttműködés rendszerében (!?) a kormánypártoknak egy speciális hosszútávú stratégiája és rövidebb távú taktikája érvényesül. Éspedig: ha sarokba szorulunk, akkor visszatámadunk. Azaz: eltereljük a figyelmet a valós (nem sorolom) problémákról és hajánál fogva előráncigált (ezt sem részletezem, hiszen mindenki aki ért a szóból, az tudja) témákat csócsál.

Nos, ez történt ez esetben is. Némedi Lajos (videófelvétel van róla) kiállt az újságírók elé és akkurátusan felolvasta a számára előkészített irományból az érveit. Amelyek arról szóltak, hogy Kész Zoltán... Nem sorolom, az "elmútnyócév" bűneit...

Aztán - meg sem várva a sajtó kérdéseit - elviharzott!

Azaz: a hatalom nem tanul a számos történelmi példából (lásd: Habsburgok...), hanem konok makacssággal ismételgeti a betanult szöveget.

Azonban változnak az idők. (Ha a veszprémi lakájmédia nem is...) Ugyanis a probléma felvetője, a három kérdés megfogalmazója ott volt a teremben. És Kész Zoltán odapattant a mikrofonhoz, magához ragadta a kezdeményezést és sorban megválaszolta a felvetéseket. Ő tisztázta magát, a megjelentek pedig azzal az érzéssel távozhattak, hogy Némedi ismét ...ön rúgta önmagát.

A többi már a kormánypártokon múlik. Megvárják, amíg rájuk omlik a ház, vagy végre észhez térnek?

(A sajtótájékoztatóról készült videó itt tekinthető meg.)
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.