Itt a pofon...

Váratlanul visszaesett a magyar ipar teljesítménye.
 
 

Itt a pofon...

Váratlanul visszaesett a magyar ipar teljesítménye.
 
 
 
 
 

Itt a pofon...

Váratlanul visszaesett a magyar ipar teljesítménye.

Az év eleji visszaesés után úgy tűnt, mostanra helyreáll az ipar teljesítménye - erre jött egy kiábrándító adat. Nem csak az autóipar szenved - beütött a munkaerőhiány?

Júniusában az ipari termelés volumene 0,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Még nagyobb csalódást kelt a havi adat: az előző hónaphoz képest 2,4 százalékos a visszaesés.

Ha valami pozitívat akarunk találni az adatban, egyben kell néznünk az első hat hónapot - a júniusi pocsék adat ellenére megmaradt az első félévre 2,3 százalékos emelkedés, bár ezt nem nevezhetjük acélosnak.

- Ilyen esetben mindig az autóipart vesszük elő, tekintve hogy eléggé egy lábon áll a magyar ipar - mondta Schindele Miklós, a privátbankár.hu információi szerint.

A KSH főosztályvezető-helyettese szerint ezúttal azonban az ipar minden fontosabb ágazatában kisebb volt a növekedés, a dinamika csökkenése nem koncentrálódott egy területre.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.