„Az egyik legnagyobb, legalpáribb gazemberség”

A nemzetbiztonsági bizottságban hallgatná meg a Voldemort-ügy hanganyagait az LMP.
 
 

„Az egyik legnagyobb, legalpáribb gazemberség”

A nemzetbiztonsági bizottságban hallgatná meg a Voldemort-ügy hanganyagait az LMP.
 
 
 
 
 

„Az egyik legnagyobb, legalpáribb gazemberség”

A nemzetbiztonsági bizottságban hallgatná meg a Voldemort-ügy hanganyagait az LMP.

Más ellenzéki pártok is a nyomozati iratok teljes nyilvánosságát követelik és azt furcsállják, hogy a hatóságok még meg sem hallgatták a korrupciós ügyben Mengyi Rolandot.

- Az egyik legnagyobb, legalpáribb gazemberség, amit el lehet követni – a Voldemort-ügy nyomán ismertté vált tiszaújvárosi étterem előtt szólította fel lemondásra a térség szocialista képviselője a Fidesz borsodi képviselőjét. - A lehallgatási jegyzőkönyvek elég egyértelműek. Én azt gondolom, hogy egy normálisan működő jogállamban ennek a következményei is egyértelműek. Nincs mese, Mengyi Rolandnak le kellene mondania, le kell mondania – jelentette ki Varga László, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A Jobbik gyanúsnak tartja, hogy a fideszes politikust még meg sem hallgatták a hatóságok, pedig neve többször is szerepel a jegyzőkönyvekben.

- Én azt hiszem, hogy ezt a kérdést egyértelműen tisztázni kellene, főleg úgy, hogy egyébként nemcsak Mengyi Rolandról van szó, hanem itt gyakorlatilag a fél kormányt felsorolták érintettként ezek a trükkös borsodiak, akik ezekre a pénzekre ráugrottak. Tehát itt számos államtitkárnak meg miniszternek a neve elhangzott – hangsúlyozta Szávay István országgyűlési képviselő.

Hasonló állásponton van az LMP is. Hadházy Ákos szerint kizárt, hogy a Miniszterelnökségen nem tudtak az ügyről.

- Nem történhet máshogy, mint hogy tudtak erről. Csepreghy Nándor a parlamentben többször elmondta, amikor kérdeztünk ilyen kínos történetekről, többször elmondta azt, hogy megtörténhet az, hogy ahol pénz folyik ki, ott pénzt el is lopnak. Ezt beismerik – így Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

Az LMP azt szeretné, ha a nemzetbiztonsági bizottság megvizsgálná az uniós pénzek kifizetési rendszerét. Szél Bernadett emellett a testület ülésén azokat a hanganyagokat is meghallgatná, amelyek a fideszes képviselő érintettségére utalnak.

Az Együtt viszont teljes nyilvánosságot követel:

- Felszólítjuk Pintér Sándor minisztert, hogy hozza nyilvánosságra az összes lehallgatási jegyzőkönyvet. Mutassa meg, hogy ne csak sajtóhírekből, oknyomozó cikkekből tudjuk meg, hogy mely fideszes politikusokat, mely fideszes állami vezetőket érint a korrupció, hanem mondják el, mutassák meg a jegyzőkönyveket – így Szigetvári Viktor.

Ráharapott az ügyészség oroszlánja a Párbeszéd Magyarországért korrupciós kapszulájára. Erőss Gábor azoknak a politikusoknak a nevét tette hengerbe, akik szerintük az elmúlt években korrupcióba keveredtek.

- A mostani ügy, a Mengyi Roland-botrány valójában nem Mengyi Roland botránya, hanem az egész Fidesz-rezsimé, az egész Orbán-rezsimé és külön Lázár Jánosé. Azé a Lázár Jánosé, aki az európai uniós források elosztásáért felelős miniszter – fogalmazott Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja.

Erőss Gábor a HírTV cikke szerint hozzátette: a most nyilvánosságra került korrupciógyanús ügyben nemcsak a politikai, de a büntetőjogi felelősség is a kancelláriaminiszteré.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.