A feljelentést tevő lelkészt lemondatták posztjáról...

Református általános iskola diákjai nyalogathatták a tejszínhabot meztelen táncoslányokról.
 
 

A feljelentést tevő lelkészt lemondatták posztjáról...

Református általános iskola diákjai nyalogathatták a tejszínhabot meztelen táncoslányokról.
 
 
 
 
 

A feljelentést tevő lelkészt lemondatták posztjáról...

Református általános iskola diákjai nyalogathatták a tejszínhabot meztelen táncoslányokról.

"A rendelkezésre álló adatok alapján a táncoslányok az öltözőben valóban levetkőztek, és lehetőséget biztosítottak a tejszínhab testükről történő elfogyasztására." − idézi a 444.hu a rendőrségi jegyzőkönyvet, ami annak az ügynek a kapcsán készült, amelyben egy kézilabda-utánpótlástorna után egy református általános iskola 13-14 éves fiú diákjait két táncoslány szórakoztatta: meztelen testükre tejszínhabot fújtak, amit az általános iskolás fiatalok lenyalogathattak.

A Vasas Fáy utcai csarnokában rendezték meg 2013-ban a fiataloknak kiírt országos kézilabdatorna döntőjét, ahol az utolsó meccs után két csapatot táncoslányokkal lepett meg az öltözőben az egyik szülő: a győztes MKB Veszprém KC és az Endrődi Sándor Református Általános Iskola csapatát.

A tejszínhabos, táncoslányos műsor azonban a helyi református lelkész, Rásky Miklós szerint már sok volt, ezért a rendőrséghez fordult kiskorúak veszélyeztetése miatt. A rendőrség azonban elég megengedő volt a műsorral kapcsolatban, konkrétan arra jutott, hogy az inkább jó élmény volt a gyerekeknek.

"A táncos mulatság célja a fiúk szórakoztatása, és nem az erkölcsi züllöttség elérése volt. Jelen esetben bár a táncoslányok műsora társadalmilag ugyan aggályos, a műsort megtekintő fiatalokban inkább élményt, mintsem érzelmi törést okozott" − idézi a cikk a rendőrséget.

A rendőrség hozzátette: „A kor technikai fejlettségi szintje, az okostelefonokon, interneten elérhető – akár szexuális – tartalmak és a társadalmi gondolkodás enyhülése nyomán, a fiatalok mind testi fejlettsége, mind szexuális felvilágosultsága miatt a cselekmény társadalomra veszélyessége olyan mértékű, hogy bűncselekmény elkövetése nem állapítható meg.”

Így a lelkész feljelentését elutasították. A cikk hozzáteszi, ha a rendőrség szerint nem is, szakértők szerint megállhatott volna a kiskorúak veszélyeztetése ebben az ügyben. A szülők ugyanis rábízták gyereküket az edzőre, a veszélyeztetés pedig nemcsak szándékosan követhető el, hanem gondatlanságból vagy hanyagságból is. Ezt arra reagálva mondták, hogy a rendőrség az elutasító határozatában kiemelte, hogy az edző nem volt jelen az esetnél, és nem is tudta, hogy milyen típusú műsor lesz: „a táncos mulatságot a szó nyelvtani jelentésében értelmezte" – fogalmazott a rendőrség. A szakértők szerint ráadásul mivel 14 éven aluliakról volt szó, legalább egy megrovást kapnia kellett volna az edzőnek.

Az idézett lap úgy tudja, az eset után az intézményfenntartó, feljelentést tevő lelkészt lemondatták a lelkészi posztról, ő nem kívánt nyilatkozni. Utódja pedig az index.hu információi szerint szintén nem kívánt nyilatkozni az ügyről, de igazából semmiről sem. Az egyház kommunikációs osztálya pedig még csak nem is válaszolt a lapnak.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.