Jogi trükkök jönnek?

Újra hozzányúl a vasárnapi munkavégzéshez a Fidesz.
 
 

Jogi trükkök jönnek?

Újra hozzányúl a vasárnapi munkavégzéshez a Fidesz.
 
 
 
 
 

Jogi trükkök jönnek?

Újra hozzányúl a vasárnapi munkavégzéshez a Fidesz.

Kósa Lajos arról beszélt, hogy ősszel ismét változtatnak a vasárnapi munkavégzés szabályain. Az MSZP szerint ez azt jelenti, hogy jogi trükkökkel akarják visszahozni a vasárnapi zárva tartást.

- A parlament őszi ülésszakában a parlament elé terjesztik a kiskereskedelmi munkavégzésre vonatkozó szabályozást – közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője egy más témában tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A kormánypárti politikus elmondta, a vasárnapi munkavégzés tilalmának feloldásakor felvetődött, hogy hozzá kell nyúlni a jogszabályhoz, jelenleg tárgyalnak a részletekről az érdekképviseletekkel.

Kósa Lajos arról tájékoztatott, hogy többféle javaslat van. Ezek között szerepel, hogy csak meghatározott számú napon kelljen dolgozni, azaz "mindenki nyitva lehet", de a munkavállalónak például csak hat vasárnapi kötelezettsége legyen. Hozzátette, hogy a szombati munkavégzéshez is szabályt kell kötni, hogy a kereskedelmi dolgozóknak ne töredezzen szét a hétvégi munkarendjük.

- Ezen felül a nemzeti ünnepek, munkaszüneti napok szabályozását is rögzíteni kell, mert ez az eredeti törvényben is benne volt – jelezte a HVG.hu cikke szerint.

Az MSZP közleményben reagált Kósa Lajos sajótátjékoztatójára. Mint írták, szerintük a politikus elszólta magát, a Fidesz–KDNP ősszel pedig újra vasárnapi zárva tartásra akarja kényszeríteni az üzleteket, s újra el akarják érni, hogy az emberek vasárnap ne vásárolhassanak. Mint írták, szerintük a Fidesz most jogi trükkökkel akarja lehetetlenné tenni az üzletek vasárnap nyitva tartását. Hozzátették, inkább hozzák vissza a 100 százalékos vasárnapi bérpótlékot, amit éppen a Fidesz csökkentett le 50 százalékra.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.