"Csapódjon le a költségvetésben, ha valaki nem szolidáris"

A németek korlátoznák a magyaroknak szánt Európai Uniós-pénzeket.
 
 

"Csapódjon le a költségvetésben, ha valaki nem szolidáris"

A németek korlátoznák a magyaroknak szánt Európai Uniós-pénzeket.
 
 
 
 
 

"Csapódjon le a költségvetésben, ha valaki nem szolidáris"

A németek korlátoznák a magyaroknak szánt Európai Uniós-pénzeket.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint német EP-képviselők azt követelik, hogy az eddiginél kevesebb közösségi támogatást kapjanak azok az államok, amelyek – mint a magyarok és a lengyelek – az uniós pénzek haszonélvezői, ám elzárkóznak a menekültek áttelepítése elől.

Azaz csapódjon le a költségvetésben, ha valaki nem szolidáris...

Az illetékes strasbourgi bizottság CDU-s vezetője úgy fogalmazott, hogy az átutalások egy részét le kell állítani, ha valamely ország nem tartja magát az európai joghoz vagy ha csupán tessék-lássék módon veszi ki részét a menekültek regisztrációjából, illetve átvételéből.

Hasonlóan nyilatkozott az uniós parlament német liberális alelnöke is. Graf Lambsdorff szerint a Merkel-kabinetnek ősszel a közös kiadások ellenőrzése során el kell érnie, hogy például Magyarország és Lengyelország mutasson nagyobb megértést a menekültkérdésben és tartsa tiszteletben az európai értékeket is, mivel mindketten a szubvenciók nettó kedvezményezettjei.

A The Washington Post is úgy mutatja be az Orbán–Kaczyński-találkozót, hogy itt két olyan, jobboldali-nacionalista vezető ült le egymással, aki hasonló irányba viszi országát.

A vendég csodálatát fejezte ki a házigazda erős, illiberális kormányzási modellje iránt, amely azonban külföldön aggályokat váltott ki a magyar demokrácia állapota miatt. A Jog és Igazságosság ugyanazt az utat választotta, mint Orbán, beleértve az igazságszolgáltatás és a média erősebb központi ellenőrzését. Közös álláspontot képviselnek a migráció ügyében is, határozottan ellenzik az unió próbálkozását, hogy elossza a menekülteket a tagállamok között.

Véleményük csupán Oroszország ügyében tér el. Kaczyński régóta igen borúlátóan ítéli meg Moszkvát, a magyar politikus ezzel szemben szorosabb viszonyt alakított ki Putyinnal, amikor szorgalmazta a kétoldalú energetikai együttműködést. A hivatalos közleményből különben a 168 ÓO cikke szerint az derül ki, hogy a két vezető egész délután tárgyalt az európai helyzetről.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.