Súlyos kijelentés a miniszterelnökről...

"Orbán Viktor láthatatlan háborút folytat a saját népe ellen."
 
 

Súlyos kijelentés a miniszterelnökről...

"Orbán Viktor láthatatlan háborút folytat a saját népe ellen."
 
 
 
 
 

Súlyos kijelentés a miniszterelnökről...

"Orbán Viktor láthatatlan háborút folytat a saját népe ellen."

- Legalább ötvenezer embert halálra ítélt - így látja a helyzetet Andor Mihály, az MTA Szociológiai Intézetének szociológusa a Der Standard című osztrák lap számára írt kommentárban.

A szociológus szerint a miniszterelnök eljátssza, hogy Brüsszeltől és Washingtontól akarja megvédeni az ország függetlenségét, ám közben kérlelhetetlen harcot vív idehaza a szegények, az öregek és a betegek ellen. Az USA és az EU mellett a felszín alatt hadakozik a fenyegető „belső ellenségek” és a civilszervezetek ellen is. Az unióval és az amerikaiakkal szemben semmi esélye, de az ellenségeskedésért az árat a magyar nép fogja megfizetni. Hazai fronton viszont nyerésre áll.

A szegények ki vannak szolgáltatva, ezért Orbán először is megnövelte a táborukat, erre az egységes adókulcs volt a legalkalmasabb eszköz. Mert amíg valaki azzal kénytelen foglalkozni, hogy miből vegyen másnapra ennivalót, nem gondol az ellenállásra. Örül, hogy él, és hálás minden alamizsnáért. A másik célcsoport a hajléktalanoké, és ide tartoznak a romák. Megkapták a magukét a fogyatékkal élők is, lásd a rokkantsági nyugdíj megvonását. Azután – hogy azoktól is megszabaduljon, akiknek van lakásuk és testileg épek, csak nincstelenek – Orbán elrendelte az egészségügyi kiadások megkurtítását. Sokkal több pénzt irányoztak elő stadionépítésre, mint amennyi az egészségügyből hiányzik. Ha vékony a pénztárcád, nem tudsz magánklinikákra járni, így a diagnózis gyakran későn születik meg. A kórházban sokszor nem tudnak ellátni, mert hiányzik, amire a kezeléshez szükség van. Ha közben az állapotod menthetetlenné válik, nem kapsz korszerű gyógyszert, mert az csak azoknak jár, akiken még lehet segíteni.

Idén a kormányfő új csatákat tervez. Mindenekelőtt a talán leghatékonyabb fegyverét, az egységes jövedelemadó-kulcsot akarja egy százalékkal lejjebb vinni, miközben a keresők 70 százaléka a havi megtakarításból még egy mozijegyet sem tud megvenni a gyerekének. A tehetőseknél viszont ebből az összegből több márkás sportcipőre is futja. Eltörölnek viszont egy sor támogatást, így még több hajléktalan lesz, még több gyerek kerül állami gondozásba. A közgyógyellátás megszüntetésével a politikus legalább ötvenezer embert halálra ítélt. Nem folyósítják tovább a gondozási segélyt, ami tízezer embert érint. Legfeljebb álcázási manővernek lehet tekinteni, hogy Orbán a szociálpolitika terheit azokra a településekre hárítja, amelyektől minden pénzt elvettek, és amelyeknek ily módon a semmiből kellene segélyt fizetniük. Az emberek meg nyugodtan szidják az önkormányzatot. A láthatatlan háború célja nem a megtakarítás, mert ezekkel a húzásokkal az államháztartás nagyjából évi nyolcmillió eurót tud megspórolni. Inkább az „ellenséget” igyekszik megsemmisíteni. A harc saját népe ellen zajlik – mutat rá a 168 ÓO cikke szerint Andor Mihály.

.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.