"Mossuk le a gyalázatot!"

Több civil szervezet is tüntetést hirdet október 23-ra.
 
 

"Mossuk le a gyalázatot!"

Több civil szervezet is tüntetést hirdet október 23-ra.
 
 
 
 
 

"Mossuk le a gyalázatot!"

Több civil szervezet is tüntetést hirdet október 23-ra.

Állampolgárok, civilszervezetek, érdekvédelmi szervezetek közös tüntetése lesz a szervezők közlése szerint, egy nyitott, demokratikus, szolidáris Magyarország megteremtéséért.

A Facebookon olvasható felhívás szerint a Magyarországon élő emberek joggal érezhetik úgy, hogy a hatalmon lévők, azok hű szolgái és holdudvaruk kezeiben a közvagyon könnyen veszíti el „közpénz jellegét”, miközben a nyomozóhatóságok sokszor akkor sem veszik észre a korrupciót, ha kiszúrja a szemüket.

“Az ország milliárdokat költ egy semmit el nem döntő népszavazásra. Milliárdokat költünk egy gyűlölködő, uszító propagandára, miközben Európa számára is valóban súlyos kérdés lényegi tartalmáról itthon nem folyik értelmes párbeszéd. Stadionokat építünk, miközben az oktatás és az egészségügy a szemünk előtt épül le. Kisvasút épül, miközben a hármas metró időnként füstöl, és cserébe a Ligetben kivágják a fákat. Egyre távolodunk attól az európai közösségtől, amelynek értékválasztásunk alapján lettünk tagjai, miközben olyan országokhoz közeledünk, amelyek az európai értékektől messze vannak” – írják.

A szervezők szerint a Magyarországot elhagyó százezrek közül sokan nem csupán a megélhetés kedvéért távoznak, hanem azért is, hogy egy nyitott, demokratikus, humánus társadalomban élhessenek.

“Október 23-án, a forradalom hatvanadik évfordulóján ezért tüntetésre hívunk minden felelősen gondolkodó magyar polgárt! Mutassuk meg magunknak és Európának, hogy még hűek vagyunk 56 örökségéhez, a szabadságvágyhoz és a demokráciához! Nemet mondunk a gyűlöletre, az ostoba propagandára! Párbeszédet akarunk! Nem hagyjuk szó nélkül az ellopott milliárdokat, az államilag szervezett korrupciót! Elég volt a hatalom ostoba és semmirekellő gyalázkodásából!” – áll a 168 ÓO információi szerint a felhívásban.

A demonstrációhoz eddig csatlakozott szervezetek: Szabad oktatást!, Magyar Szolidaritás Mozgalom és az Új Magyar Köztársaság.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.