A szöveg megpróbálja magára ölteni a tudományosság álarcát...

Veszprémben a KDNP katolikus érseki gyűlöletkeltéssel kampányol kvótaügyben.
 
 

A szöveg megpróbálja magára ölteni a tudományosság álarcát...

Veszprémben a KDNP katolikus érseki gyűlöletkeltéssel kampányol kvótaügyben.
 
 
 
 
 

A szöveg megpróbálja magára ölteni a tudományosság álarcát...

Veszprémben a KDNP katolikus érseki gyűlöletkeltéssel kampányol kvótaügyben.

A héten kvótanépszavazás, nem lehet semmit sem a véletlenre bízni: Veszprémben az aláírásgyűjtő bódéknál extra ideológiai muníciót kap, aki erre vágyik. A muszlimok szerint nettó gyűlöletkeltés egy részét a veszprémi érsek jegyzi.

Lassan elkopik a szintet lépett kifejezés a kvótakampánnyal kapcsolatban, most például olyan, Veszprémben osztogatott dokumentumot osztott meg a HVG egy olvasója, amely Márfi Gyula veszprémi érsek kétoldalas gondolatai mellett egy nehezen értelmezhető pamfletet is tartalmaz. A püspöki lap alján egy pecsét is olvasható: az érsek atya hozzájárulásával terjeszti a Kereszténydemokrata Néppárt. A HVG.hu olvasója a példányát a kvótakampányhoz felállított aláírásgyűjtő Fidesz-bódénál kapta. A KDNP maga is büszkén beszél arról, hogy Márfi szösszenetét terjeszti, például a vehir.hu-n.

A KDNP aktív hozzájárulásával terjesztett ige a magyar muszlimok vélekedése szerint nem több nettó gyűlöletkeltésnél. Nehéz velük vitatkozni, bár a szöveg megpróbálja magára ölteni a tudományosság álarcát. A szöveg bibliográfiával indul, és jegyzeteket is tartalmaz, mindezek dacára tendenciózus és elfogult.

Márfi főbb tételei ezek: az iszlám nemcsak világvallás, hanem totalitáriuspolitikai rendszer, ehhez a perzsa Khomeini ajatollahtól, az iráni teokrácia megalapítójától idéz. Az iszlám politikai berendezkedés a nácizmusra és kommunizmusra hasonlít, és hamar ott vagyunk a halottak millióinál is: "ma 4 percenként ölnek meg átlagosan egy keresztényt, és a gyilkosok javarészt muszlimok". Márfi szerint az iszlamista terrorszervezetek nem azonosíthatóak a muszlim tömegekkel, "de teljesen nem is különböztethetők meg tőlük", és "majdnem minden terrorista muszlim".

A felütés után Márfi rátér a félelemkeltésre, kitér a dzsihádra, a szent harcra, amely az iszlám terjesztésére kötelezi a muszlimokat: a muszlimok minden eszközzel a dzsihád sikerén vannak, ezért hol nyájasak, hol teleszülik az általuk elfoglalt országokat, hol pedig tömeget gyilkolnak. Ezután Márfi rátér az iszlám kétszínűségére: két Korán van, két Mohamed van, az iszlám kétszínű vallás. A muszlimok nem integrálhatóak, a Koránt pedig a 10. század óta nem lehet magyarázni.

A migráció célja Európa iszlamizálása, sőt Európa és az euró destabilizálása (Márfi érsek úr itt már rég nem a teológia mezején lépked) – és itt belép a szövegbe Soros György is. Angela Merkel a következő mondatban pedig mint az olcsó munkaerőt áhító politikus szerepel.

Márfi kitér arra is, mindezt a bajt a keresztények maguknak köszönhetik, Európában meggyengült a kereszténység, vákuum alakult ki, márpedig a természet irtózik az űrtől. "Vegyük újra vállunkra Jézus édes és könnyű igáját, különben Mohamed vas-igáját kapjuk" szűri le a tanulságot az érsek.

A másik, bónusz lap pedig vicceskedve végigveszi, miért vágynak a muszlim terroristák olyan hevesen az öngyilkosságra. Míg Márfi érsek egyébiránt a szex és szerelem kapcsolatának elvesztésén bánkódik, ebbe a pamfletbe már belefért, hogy a házasság előtti szex tilalma is az egyik öngyilkossági ok.

A három lap tehát összeköti Sorost, Merkelt, a muszlimokat és a terroristákat is, kerek a világkép. Nem kisebb ember hitelesíti, mint egy katolikus érsek és a KDNP.

A Magyar Iszlám Közösség úgy értekelte a szöveget, hogy az hazugságok és csúsztatások tömkelege, nincs két Korán, nincs két Mohamed próféta, és fontolgatják, hogy feljelentést tesznek.

Korábban több katolikus személyiség, szervezet is kifejezte bírálatát, amiért a magyarországi katolikus egyház nem szólal fel a kvótakampány hangnemét és sugalmazásait illetően, egy alulról jövő kezdeményezés pedig arra kéri a magyar keresztényeket, hogy ítéljék el a kormányzati félelemkeltést.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.