Kettős Red Bull-siker

Lewis Hamilton az élről esett ki Malajziában.
 
 

Kettős Red Bull-siker

Lewis Hamilton az élről esett ki Malajziában.
 
 
 
 
 

Kettős Red Bull-siker

Lewis Hamilton az élről esett ki Malajziában.

Vasárnap délelőtt rendezték a szezon 16. futamát, a Maláj Nagydíjat. A világbajnoki pontversenyben nyolc pontos hátrányban lévő Lewis Hamilton szombaton megszerezte a pole pozíciót, és a rajtot is remekül kapta, az élen haladt, legnagyobb riválisa, Nico Rosberg pedig az első kanyarkombinációban ütközött Sebastian Vettellel, és visszacsúszott a mezőny végére. A Ferrari német pilótájának kitört a bal első kereke, így véget is ért számára a verseny.

A brit pilóta mögött Daniel Ricciardo haladt a második, Sergio Pérez pedig a harmadik helyen, akit Max Verstappen gyorsan meg is előzött a virtuális safety car után.

Rosberg pokoli tempót diktált, folyamatosan jött előre, a 12. körben már a pontszerző tizedik helyen haladt. A verseny szép csendben csordogált, a 38. körtől pedig újra felpörögtek az események. Előbb Rosberg előzte meg Kimi Raikkönent a negyedik helyért folyó csatában, de a német túl agresszív volt, ezért később a versenybírák tíz másodperces időbüntetéssel sújtották.

A 41. körben pedig jött a dráma. Az élen haladó Hamilton autója a célegyenesben elfüstölt, így számára véget ért a verseny.

Így a két Red Bull harcolt a futamgyőzelemért, végül igazán nagy csata nem alakult ki köztük – minden bizonnyal csapatutasításra – így Daniel Ricciardo szezonbeli első, pályafutása negyedik győzelmét aratta.

Verstappen mögött végül Rosberg lett a harmadik, mert több mint tíz másodperccel végzett Raikkönen előtt, így a büntetés jóváírása után nem kerül hátrébb.

Pontot szerzett a két McLaren-Honda is, Fernando Alonso ráadásul az utolsó helyről rajtolva tette mindezt. Jenson Button a 300. futamán a kilencedik lett, míg Jolyon Palmer először végzett az első tízben a Renault-val.

A pontversenyben Rosberg 23 ponttal vezet Hamilton előtt.

A világbajnokság a 24.hu híre szerint egy hét múlva Japánban folytatódik.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.