Felfelé a lejtőn

A végére állt össze a veszprémi együttes a budafoki találkozón.
 
 

Felfelé a lejtőn

A végére állt össze a veszprémi együttes a budafoki találkozón.
 
 
 
 
 

Felfelé a lejtőn

A végére állt össze a veszprémi együttes a budafoki találkozón.

A férfi kosárlabda NB I/B. harmadik fordulójában a sérüléséből felgyógyult Kámán Tamás vezérletével a veszprémiek az első negyedben minimális hátrányba kerültek a korábban két győzelemmel rajtolt Budafok otthonában, 20:19. A következő etapban azonban a védekezésben és támadásban egyaránt elkövetett hibák - ennek eredménye: 16:9! - miatt felrémlett egy újabb vereség réme. A szünetre 36:28-as hazai vezetésnél vonult a két csapat.

A második félidő első szakaszában azonban váratlanul jól teljesített a bakonyi gárda és az ekkor elért tízpontos (14:24) siker visszahozta számukra a győzelem reményét, 50:52. A találkozó utolsó negyedében szoros küzdelemben mindkét együttes előtt fel-felcsillant a végső siker lehetősége. A hajrában roppant lelkesen és fegyelmezetten küzdő bakonyiak koncentráltak jobban, s ezzel megszereték első idegenbeli győzelmüket, 66:69.

Mérész Csaba: - Nem volt könnyű, de megszereztük a számunkra fontos, első szezonbeli győzelmünket. Az első húsz percben nem olyan ritmusban kosárlabdáztunk, ahogy azt reméltem, ám szünet után összeállt a védekezésünk. Hiszem, hogy ezzel az értékes sikerrel megindulunk felfelé a lejtőn, mert továbbra is a felsőházi rájátszást tartjuk szem előtt.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B.: BKK – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 66:69 (20:19, 16:9, 14:24, 16:17). Budafok, 100 néző. V.: Kovács, Lövész, Bátovszky. BKK: Drevenka 17/12, Lados 6, Fehér 12/3, Verbényi 2, Tóth 10. Csere: Fekete 10, Senkár 1, Graf 4, Tiba 2, Steier 2. Edző: Károly Máté. Veszprém: Jilling 6/3, Simon 6, Kálló 14/3, Körtélyesi 13/3, Hegedűs 4. Csere: Kámán 16/6, Helmeczi 5/3, Sipos 2, Naményi, Szeifert, Oltárczy 3/3. Edző: Mérész Csaba.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.