Egy perccel a vége előtt húzták be a svájciak a tegnapi vb-selejtezőt

Kétszer is egyenlíteni tudott, végül mégis kikapott a magyar válogatott.
 
 

Egy perccel a vége előtt húzták be a svájciak a tegnapi vb-selejtezőt

Kétszer is egyenlíteni tudott, végül mégis kikapott a magyar válogatott.
 
 
 
 
 

Egy perccel a vége előtt húzták be a svájciak a tegnapi vb-selejtezőt

Kétszer is egyenlíteni tudott, végül mégis kikapott a magyar válogatott.

Fájó vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott Svájc csapata ellen a 2018-as oroszországi futball-világbajnokság pénteki selejtezőmérkőzésén a budapesti a Groupama Arénában. Bernd Storck szövetségi kapitány csapata kétszer is egyenlíteni tudott, mégis kikapott az alpesi ország együttesétől.

Az első játékrész gól nélküli döntetlennel zárult, néhány perccel a forduló után azonban, Lang Ádám egy hatalmas hibáját követően - egy előre vágott labdánál luftot rúgott - Seferovic vezetést szerzett a vendégeknek, 0:1. Két percre rá jött a válasz: egy távoli Kleinheisler-bomba Szalaihoz pattant, aki Sommer mellett a kapuba passzolt, 1:1.

A következő találatra negyed órát kellett várni: Behrami tökéletesen ívelte a bal szélen felfutó Rodríguezhez, a Wolfsburg balhátvédje pedig kapásból a földre rúgta a labdát, amely a kapu bal sarkában landolt, 1:2.

Négy perccel később erre is replikázni tudott a magyar csapat. Dzsudzsák egy beemelt labdáját Stieber egy bravúros mozdulattal középre húzta, melyet ismét csak Szalai - két védő közt - a hálóba fejelt, 2:2.

Nem sokkal a második egyenlítő gól után a fordításhoz is közel álltunk, egy kiugratás után azonban Németh a védője mellett a földre zuhant. A játékvezető nem látott szabálytalanságot, így nem fújt tizenegyest.

A hajrában mindkét gárda a győzelemért támadott, végül azonban a svájciak szerezték meg a mindent eldöntő gólt. A rendes játékidő utolsó percében a magyar védelem elaludt egy bedobásánál, minek után a hosszú oldalon helyezkedő Stocker senkitől sem zavartatva közelről a kapuba talált. A vége így a vasarhely24.hu tudósítása szerint 2:3 lett.

A két mérkőzés után egypontos magyar válogatott hétfőn Lettországban lép ismét pályára. Storck csapatának Rigában mindenképp nyernie kell, ha versenyben szeretne maradni a második, pótselejtezőt jelentő helyért.

Jegyzőkönyv. Labdarúgó világbajnoki selejtező, B-csoport, 2. forduló: Magyarország - Svájc 2:3 (0:0). Budapest, Groupama Aréna. V.: Kuipers (holland). Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera Z., Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler (Németh K., 76.), Stieber Z. – Szalai Á. (Nikolics, 86.) Szövetségi kapitány: Bernd Storck.

Gólszerzők: Szalai Á. (53., 71.), ill. Seferovic (51.), R. Rodríguez (67.), Stocker (89.).

A többi eredmény: Portugália - Andorra 6:0, Lettország - Feröer-szigetek 0:2.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.