Felfüggesztik a Népszabadság kiadását

A nol.hu elérhetetlen, a munkatársaknak felmondtak és a kiadó meglepő közleményt adott ki.
 
 

Felfüggesztik a Népszabadság kiadását

A nol.hu elérhetetlen, a munkatársaknak felmondtak és a kiadó meglepő közleményt adott ki.
 
 
 
 
 

Felfüggesztik a Népszabadság kiadását

A nol.hu elérhetetlen, a munkatársaknak felmondtak és a kiadó meglepő közleményt adott ki.

A kiadó Mediaworks szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig - közölte a társaság szombaton az MTI-vel.

A Mediaworks tájékoztatása szerint az érintett területekhez rendelt munkavállalókat felmentik a munkavégzés alól, a szerződéses partnerek szolgáltatásait pedig időlegesen felfüggesztik. Az előfizetőknek a Népszabadság helyett más kiadványukat, illetve az előfizetésből a felfüggesztés idejére eső rész visszafizetését ajánlja fel a kiadó.

A Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel - közölték. Kiemelték, a kiadó arra összpontosít, hogy az iparági trendeknek leginkább megfelelő üzleti modellt találjon a Népszabadságnak, ennek érdekében pedig konzultációt kezdeményeznek az érintettekkel.

A nol.hu oldal jelenleg nem elérhető, az oldalon 503-as hibaüzenet jelenik meg.

A 444.hu cikke szerint nem csak a közvéleményt, de a dolgozókat is meglepte a döntés. Pénteken még semmi nem utalt arra, hogy másnap ez fog történni. A lap szerkesztősége éppen költözőben van, napok óta dobozolnak, vasárnap kellett volna bemenniük az új, Bécsi úti irodába ellenőrizni az új gépeiket.

Az Index információi szerint a Népszabadság munkatársai szombat reggel motoros futár által kézbesített levelet kaptak, hogy felmentik őket a munkavégzési kötelezettség alól. Nem tudnak bemenni a helyükre, nem tudják megnyitni az emailezésüket sem. Fizetést  még kapnak (de csak az alapbérüket), de mától nem kell dolgozniuk.

Az utóbbi hetekben több olyan pletyka látott napvilágot, hogy kormányközeli kézbe kerülhet a kiadóvállalat. Egyes hírek szerint egyenesen Mészáros Lőrincz lesz az új tulajdonos. Az mfor.hu információi szerint egyelőre nem tudni, hogy az esetleges tulajdonosváltásnak van-e bármilyen köze a lap kiadásának felfüggesztéséhez.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.