Bosszantó veszprémi pontvesztés

Tíz másodperccel a vége előtt a megítélt hetest Momir Ilics kihagyta, így döntetlen lett a vége.
 
 

Bosszantó veszprémi pontvesztés

Tíz másodperccel a vége előtt a megítélt hetest Momir Ilics kihagyta, így döntetlen lett a vége.
 
 
 
 
 

Bosszantó veszprémi pontvesztés

Tíz másodperccel a vége előtt a megítélt hetest Momir Ilics kihagyta, így döntetlen lett a vége.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a Telekom Veszprém a lengyel Wisla Plock otthonába látogatott. A magyar együttes a Flensburg elleni döntetlennel kezdett, majd hozta a kötelezőt a Schaffhausen ellen. A lengyel gárda mindkét összecsapását elbukta, igaz a Barcelona Lassa és a PSG volt az ellenfelük.

Xavi Sabaté dolgát nehezítette, hogy Ivan Sliskovics és Cristian Ugalde is maródi volt, ráadásul a csütörtöki edzésen Nagy László eltörte az ujját. A Veszprém egyébként sem őriz túl szép emléket a plocki csarnokról, a tavalyi kiírás első fordulójában csak döntetlenre végzett ott, amely Carlos Ortega edző állásába került.

Az első félidőben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a magyar gárda háromszor tudott vezetni két góllal (3:5, 4:6 és 10:12), míg a Plock egy gólnál többel eggyel sem ment. A játékrész utolsó két percében mindkét gárdából kiszórtak egy embert (Kwiatkowski és Schuch), a veszprémiek az utolsó támadásnál pedig lehozták a kapust, így emberfölényben támadhattak, Ancsin pedig gólt is szerzett, amellyel 12:13-nál vonultak félidőre.

Az első félidő kiemelkedően legjobb játékosa a veszprémi Aron Palmarsson volt, az izlandi hétszer talált a kapuba.

A második játékrész elején egy kisebb rövidzárlat után három hazai gól is született egymás után, majd a mérkőzés során először vezetett két góllal a Plock, 17:15. A hátrányt sikerül ledolgozni, 45 perc után 19:19 állt az eredményjelzőn, majd folytatódott a gólváltás. Renato Sulics nagyon elemében volt, a hetedik góljával 23:23-ra egalizált. Egygólos hazai vezetésnél (24:23), kilenc perccel a vége előtt Marko Tarabochia kiállítása miatt emberelőnybe került a Veszprém, két szerzett góllal pedig sikerült is átvenni a vezetést, 24:25.

Az utolsó öt percre 25:26-al fordultak a csapatok, miután Sulics és José Toledo páros kiállítása után Lékai Máté a szélről szerzett gólt. Marko Kopljar találatával kettő volt ide, a különbséget pedig a gyors lengyel válasz után Palmarsson állított vissza, 26:28. Két perccel a vége előtt Dmitry Zyitnikov felhozta őket mínusz egyre, 38 másodperccel a vége előtt pedig Sime Ivic nyolcadik góljával egyenlíteni tudott, miután a kapus védeni tudta Palmarsson átlövését, 28:28. Tíz másodperccel a vége előtt Ivicset kiállították, a megítélt hetest azonban Momir Ilics kihagyta, így döntetlen lett a vége.

Három forduló után a Veszprém két döntetlennel és egy győzelemmel áll, míg a Plock két vereség után az első pontját szerezte.

Xavier Sabaté értékelése az NSO információja szerint: – Plockban mindig fantasztikus érzés játszani, mert az Orlen Arena szurkolói remek hangulatot teremtenek. A meccs nekik is biztosan tetszett, hiszen végig kiélezett és izgalmas volt. Védekezésben hiányzott a legfontosabb láncszemünk, Nagy László, és emiatt sok problémánk volt. Ezt nem kifogásként mondom, hiszen ilyen a sport, a sérülések hozzátartoznak. A második félidőben a Chema Rodríguez, Áron Pálmarsson párossal megtaláltuk a kemény plocki védekezés ellenszerét. A végén a kihagyott hetes döntött, ennek ellenére elismerem minden játékosom teljesítményét. A bírókkal nem szoktam foglalkozni, a végén azonban akadtak érdekes ítéleteik. Így azt sem értettem, hogy Pálmarsson utolsó gólját miért nem adták meg.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda BL csoportkör, 3. forduló: Wisla Plock (lengyel) – Telekom Veszprém 28:28 (13:14). Plock, 5000 néző. V.: Gjeding, Hansen (dánok). Plock: CorraLES – Kwiatkowski, Daszek, Zsitnyikov 4, Duarte 3, Ivics 8, Rocha 5. Csere: T. Gabela, M. Gabela, Tarabochia 3, Ousica 1, Mihic 3, De Toledo 1, Wisniewski, Ghionea. Edző: Piotr Przybecki. Telekom: Alilovic – Gajics, Kopljar 2, Sulics 7, Pálarsson 8, Ilics 2 (2), Fekete 1. Csere: Schuch, Nilsson 1, G. Marguc 1, Ch. Rodríguez, Ancsin 2, Terzics, Lékai 4. Edző: Xavier Sabaté.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 2:3. 8. p.: 3:5. 16. p.: 8:7. 28. p.: 12:13. 35. p.: 16:15. 53. p.: 24:25. 57. p.: 25:27. 58. p.: 26:28.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.