Hegedűs Barbara gondolt egyet és bolondot csinált magából...

 
 

Hegedűs Barbara gondolt egyet és bolondot csinált magából...

 
 
 
 
 

Hegedűs Barbara gondolt egyet és bolondot csinált magából...

Miközben az országot egy milliárdos munkanélküli, bizonyos Orbán-Habony Árpád vezeti, Hegedűs Barbara, a Fidelitas országos alelnöke a tisztességes munkát kéri számon. Az igyekezet becsülendő lenne, ha mondjuk a Fidelitas korábbi elnökét, Helikopter-Rogán Antalt kérdezné: ugyan miből futja légcsavaros celebsimogatásra? Vagy maradjunk helyben, Veszprémben: kérdezné tán Némedi Lajos uszodamentesítési alpolgármestert, hogy akkor most tetszett-e lopni a közpénzből vagy sem? Barbara azonban egy ellenzéki képviselő munkája miatt aggódik, adjunk gyorsan egy papírzsepit neki!

Minapi hír, hogy Kész Zoltán, a város és a térség független országgyűlési képviselője sokat hiányzik az igazságügyi bizottság üléséről. Az esetek kétharmadában nincs jelen, Barbara pedig aggódik, ugyan ki fogja az itt élőket képviselni a bizottság előtt.

Hát közlöm, hogy senki. És ennek nem Kész Zoltán az oka, hanem a Fidesz: az elmúlt másfél évben a bizottság ugyanis egyetlen ellenzéki javaslatot sem támogatott. A bizottság – akárcsak a veszprémi közgyűlés – rábólint minden, a Fidesz-sztratoszférából leszivárgó ködös javaslatra, lentről nem születhet ötlet. Azok, akik a bizottsági döntéseket hozzák, Habony Árpádot, Mészáros Lőrincet és a szeretett vezetőt képviselik, nem az országot. Egyébként Barbara, te elmész abba a diszkóba, ahol a kutya sem kér föl? Látod értelmét annak, hogy a szoknyád szélét csavargatva a falat támaszd, és nézd, ahogy mások csörögnek, vigadnak, téged viszont semmibe vesznek? Van neked annyi eszed, hogy találj hasznosabb elfoglaltságot, és mondjuk helikopter-vezetési órákat vegyél.

Kész Zoltán jó képviselő. Először is tartja magát, és nem feküdt be nektek, amióta ő a képviselőnk, nem tudtatok kétharmados felhatalmazást kapni a demokráciaromboláshoz, zsebtöméshez. Ez több, mint amire ti összesen képesek vagytok. Aztán még annyit hadd mondjak el neked, Barbi, hogy a fideszes bizottsági tagok sem látogatják ám az üléseket olyan fene nagy kedvvel, csak ők – miután egy párt és egy frakció áll a hátuk mögött – delegálhatnak maguk helyett dublőrt. Közületek bárki megteszi, hiszen szólni nem kell, gondolkodni tilos, a gombnyomogatáshoz meg van tudományotok.

Jó lett volna, ha válaszolsz a sajtótájékoztatód egyetlen tökös újságírói kérdésére: hogyan van merszed jelenléti íveket számon kérni, amikor a pártod teljes parlamenti frakciója egy egész cikluson át kerülte az üléstermet? Igen-igen, Barbi, ti voltatok, akik 2006 és 2010 között be sem jártatok dolgozni. Akkor büszkeség töltötte el kebledet, most meg a kezedet tördeled? Nohát! Amúgy a királyod most sem jár be az ország házába, de ha nagy ritkán betéved, akkor sem érti a kérdéseket. Szóval álszent vagy.

Barbara, az a helyzet, hogy Késszel nem az a bajotok, hogy nem dolgozik, hanem hogy sokat és jól melózik. Csak éppen ellenetek, aminek igen sokan örülnek. Végül is ezért választottak az itteniek tudatosan ellenzéki képviselőt. Ha olyat szerettek volna, aki csontig benyal a hatalomnak, akkor Némedi Lajos pompás megoldás lett volna, de itt öntudatos emberek élnek. Ők nem is sikoltoznak, hogy Kész így, meg Kész úgy, ti viszont másról sem tartotok sajtótájékoztatókat, csak hogy miről szavazott, hogyan gondolkodik az ellenfeletek. Az egyszemélyes ellenerő. Figyelj, Barbara, értjük az üzenetedet. Azért kiabáltok, mert féltek tőle. Féltek tőle, és jól teszitek.

J. G.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.