Megvan az első magyar győzelem

Világbajnoki selejtezőn két góllal vertük a letteket.
 
 

Megvan az első magyar győzelem

Világbajnoki selejtezőn két góllal vertük a letteket.
 
 
 
 
 

Megvan az első magyar győzelem

Világbajnoki selejtezőn két góllal vertük a letteket.

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn 2-0-ra győzött Lettország vendégeként a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában, melynek harmadik fordulójában először gyűjtötte be a három pontot.

A mezőny legjobbjaként Gyurcsó Ádám már a 10. percben vezetést szerzett, míg a 77. percben Szalai Ádám fejesgólja biztosította be a győzelmet, amellyel csoportjában a harmadik helyre jött fel Magyarország.

A magyarok az ATV.hu híre szerint először nyertek Rigában is, igaz ez még csak a második meccsük volt a lett fővárosban, összességében pedig a két csapat hatodik találkozóján az ötödik magyar siker született. Gera Zoltán 95. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, így már egyedül harmadik az örökrangsorban, míg a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs 85. fellépésével utolérte a legendás Puskás Ferencet a hetedik pozícióban. Bernd Storck szövetségi kapitány újoncot is avatott a csereként beállt Vida Máté személyében.

A magyarok legközelebb november 13-án Andorrát fogadják a vb-selejtezősorozatban.

Bernd Storck értékelése az NSO-n: - Örülök, hogy sikerült győznünk. Természetesen fontos volt, hogy a Svájc elleni mérkőzés után megnyerjük ezt a mérkőzést. Nagy nyomás volt rajtunk, de a csapat nagyon jól kezelte. Nehéz meccs volt, de már az elejétől kezdve megpróbáltuk magunkhoz ragadni a kezdeményezést, domináltunk, csak egy kicsit jobban ki kellett volna használnunk a lehetőségeinket. Néhány helyzetben szerencsénk is volt és Gulácsi Péter is nagyon jól védett. Összességében elégedett vagyok.

Jegyzőkönyv. Labdarúgó világbajnoki selejtező, Európai zóna, 3. forduló, B-csoport: Lettország - Magyarország 0:2 (0:1). Riga, Skonto-stadion. V.: Gil (lengyel). Magyarország: Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Dzsudzsák, Nagy Á., Gera (Vida M., 83.), Gyurcsó – Nikolics (Kleinheisler, a szünetben), Szalai. Szövetségi kapitány: Bernd Storck. Gólszerző: Gyurcsó (10.), Szalai (77.).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.