Az első vereség...

Csak megszorongatni tudta a Veszprém a Barcelonát a kézilabda Bajnokok Ligájában.
 
 

Az első vereség...

Csak megszorongatni tudta a Veszprém a Barcelonát a kézilabda Bajnokok Ligájában.
 
 
 
 
 

Az első vereség...

Csak megszorongatni tudta a Veszprém a Barcelonát a kézilabda Bajnokok Ligájában.

A sérüléssel bajlódó Nagy László nélkül igazán nehéz feladat várt a Veszprémre a csoportot vezető Barcelona otthonában. Az első percekben egyik csapat sem tudott a hálóba találni, a gólcsendet az exveszprémi Kiril Lazarov törte meg az ötödik minutum végén. Az első veszprémi találatra egészen a nyolcadik percig várni kellett, ekkor Renato Sulic volt eredményes – ez a gólínség kevés jót vetített előre. Bő negyedóráig tudta tartani a lépést a magyar bajnok, a remeklő Vael Jallouz és Víctor Tomás találataival öt perccel a szünet előtt már öttel vezetett a katalán sztárcsapat. Ehhez az is kellett, hogy Pérez de Vargas fantasztikusan védjen: a spanyol válogatott kapus 60 százalék fölött volt ekkor, lehúzta a rolót. Közelebb tudott zárkózni a Veszprém, de az utolsó két percben ismét a házigazda akarata érvényesült, így a szünetben öt góllal vezetett a Barca, 16:11.

A fordulás után egy más mentalitású Veszprém futott ki a pályára, amely rögtön Ancsin Gábor góljával kezdte a félidőt. Bár három perccel később már hét volt közte Syprzak találata után, a magyar csapat nem adta fel, és bő öt minutummal később már csak háromgólos hátrányban volt. Aron Pálmarsson és Dragan Gajic is gólokkal járult hozzá a felzárkózáshoz, amihez elengedhetetlen volt Mikler Roland remek formája a kapuban. A Barcelona innentől nem tudott jobban meglépni, bár le kell szögeznünk, hogy a vendégek sem tudtak közelebb kerülni. Víctor Tomás kiválóan játszott a jobb szélen, a túloldalon Cristian Ugalde találta meg góllövő formáját a végére. Volt ugyan kétgólos hátrányban is a Veszprém, de fordítani, sőt, egyenlíteni sem tudott, többek között Pérez de Vargas nagy védései miatt. Háromgólos vereséget szenvedett a Veszprém, amely egyelőre nyeretlen ebben a szezonban idegenben a BL-ben, a Barcelona továbbra is hibátlan, 26:23. 

Xavier Sabaté értélelése az NSO tudósítása szerint: – Az első félidőben sajnálatosan sok lövésünk volt pontatlan, és ez nem megengedhető, ha a Barcelona ellen idegenben nyerni szeretnénk. Ebben a csarnokban minden szempontból nagyon jól kell teljesíteni. Mégsem lehetek elégedetlen, mert a vereség dacára is jól játszottunk, különösen a védekezésünk volt hatékony. A meccs derekán hétgólos különbség alakult ki, de csapatom ezután is férfiasan, óriási akarattal harcolt, hitt a győzelemben. Fel is jöttünk, a mérkőzés újra nyílt lett a hajrában, de ekkor sajnos megint volt néhány elhibázott lövésünk.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló: Barcolona (spanyol) – Telekom Veszprém 26:23 (16:11). Barcelona, 5000 néző. V.: Sondors, Licis (lettek). Barcelona: Vargas – Tomas 6, Lazarov 6, Sorhaindo, Entrerrios 1, Dzsalluz 7, Rivera 2. Csere: Andersson, Syprzak 2, Mem, Morros 1, Jicha, Arino 1. Edző: Xavier Pascual. Veszprém: Alilovics – Marguc, Ancsin 2, Sulic 2, Pálmarsson 3, Ilics 3, Ugalde 3. Csere: Mikler (kapus), Gajics 5, Nilsson 4, Kopljar, Ch. Rodríguez 1, Terzic, Schuch. Edző: Xavier Sabaté.

Az eredmény alakulása. 8. perc: 2:1. 10. p.: 4:2. 15. p.: 5:5. 18. p.: 8:5. 22. p.: 10:6. 24. p.: 12:7. 29. p.: 15:9. 34. p.: 19:12. 37. p.: 19:16. 40. p.: 20:18. 47. p.: 22:20. 54. p.: 24:20. 57. p.: 24:22.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.