Juhász Péter beperli a Miniszterelnöki Hivatalt

Az Együtt alelnökét nem engedték be a Kossuth téri ünnepségre vasárnap.
 
 

Juhász Péter beperli a Miniszterelnöki Hivatalt

Az Együtt alelnökét nem engedték be a Kossuth téri ünnepségre vasárnap.
 
 
 
 
 

Juhász Péter beperli a Miniszterelnöki Hivatalt

Az Együtt alelnökét nem engedték be a Kossuth téri ünnepségre vasárnap.

Polgári peres eljárást indít az október 23-i állami megemlékezést szervező Miniszterelnöki Hivatal ellen Juhász Péter, mert nem engedték be a Kossuth térre az ünnepség ideje alatt – írja a hvg.hu.

A Társaság a Szabadságjogokért jogásza, Hegyi Szabolcs szerint a biztonsági cég részéről jogsértő volt, hogy munkatársai nem engedték be az Együtt alelnökét tegnap az állami rendezvényre. Hegyi a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, személyre szabott döntés volt a Valton Security részéről, hogy nem engedték be Juhász Pétert a Kossuth térre.

- Ha nincs biztonsági indoka annak, hogy valakit kint tartsanak – márpedig egy síp nem az –, akkor párthovatartozás alapján nem lehet valakit kizárni egy állami rendezvényről – mondta Hegyi.

Az Együtt tiltakozóakciót szervezett az állami ünnepre, ezer sípot is kiosztottak a résztvevők között. Kifütyülni azonban jobbára csak a távolból tudták Orbán Viktort, a mivel biztonságiak igyekeztek nem beengedni őket a Kossuth térre.

„Állami ünnepen, amit közpénzből rendeznek, minden állampolgárnak joga van részt venni. Nem szabhatja meg az állam, hogy ki mehet, és ki nem. Nincsenek jó és rossz állampolgárok, hanem adófizető állampolgárok vannak, akik – mint én is – állják a megemlékezés költségeit” – olvasható Juhász Péter közleményében.

Hegyi Szabolcs szerint a rendőrség is hibázott, mert kifejezett feladata, hogy a jogok érvényesülését segítse. Németh Szilárd fideszes politikus kijelentéséről, mely szerint a fütyülők garázdaságot követnek el, azt mondta, a fütyülés nem erőszakos, nem támadó, nem megfélemlítő, teljesen legitim formája a véleménynyilvánításnak, még csak a szabálysértés kategóriáját sem veti fel, nemhogy a garázdaságét.

Juhász Péter a 444.hu-nak és a Klubrádiónak is azt mondta, teljesen sikeresnek ítéli a sípolásos akciót, még erősebbre is sikerült, mint amire számított. A téren történt dulakodást sajnálatosnak tartja, de szerinte a rendezők felelőssége, hogy biztosítsák a rendet.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.