Ideje lenne beváltani az ígéreteket...

Halaszthatatlan az északi ipaterület infrastrukturális fejlesztése Veszprémben.
 
 

Ideje lenne beváltani az ígéreteket...

Halaszthatatlan az északi ipaterület infrastrukturális fejlesztése Veszprémben.
 
 
 
 
 

Ideje lenne beváltani az ígéreteket...

Halaszthatatlan az északi ipaterület infrastrukturális fejlesztése Veszprémben.

Gazdaságfejlesztés – önkormányzati eszközökkel címmel a Pápai, Henger, Piramis, Kistó utcai szegletben működő vállalkozásokat kiszolgáló infrastruktúra fejlesztése érdekében interpellált Hartmann Ferenc (MSZP) frakcióvezető.

A megvalósítással kapcsolatos egyeztetések, tervezői, előkészítő munkák - mint mondta - még 2004-2005-ben elkezdődtek. A város költségvetésében a terület infrastruktúrájának fejlesztésére forrásokat különített el, a kivitelezés és közös finanszírozás érdekében a vállalkozásokkal egyeztetéseket folytatott, de a megvalósítás a tervek elkészítésénél sajnos akkor nem jutott, nem juthatott tovább. Napjainkban, amikor Veszprémben is munkaerőhiány van, amikor a világ a negyedik ipari forradalom kihívásainak próbál megfelelni, fontos, hogy az önkormányzat is szerepet vállaljon a város versenyképességének fenntartása, fokozása érdekében. Arról kért tájékoztatást, hogy hogyan áll a területre megcélzott fejlesztések – utak, járdák, kerékpárutak, buszöblök - előkészítése, mikorra van esély azok megvalósulására? Emellett javasolta a gazdasági program stratégiai részeinek felülvizsgálatát, aktualizálását, különös tekintettel a kormány innovatív iparfejlesztési irányait meghatározó „Irinyi-terv”-re.

Porga Gyula polgármester elmondta, hogy 2014-ben az ITP már tartalmazta a terület fejlesztését, számos egyeztetést folytattak le az ott működő vállalkozások képviselőivel. 2016 októberében nyújtották be az építési engedélyre irányuló kérelmet a terület fejlesztésére. Az ehhez szükséges területek a cégek tulajdonában vannak, várhatóan 2017 első negyedévében jelenik meg az a pályázat, amitől az önkormányzat forrást remél, ha ezt megítélik nekik, a második negyedévben indíthatják el a közbeszerzési eljárásokat, ennek lefolyása után, várhatóan 2018 elején kezdődhet meg a munka.

Az ülésen jelen volt a Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetője, Fenyőházi Attila is, aki a polgármestertől szót kapva elmondta, hogy azért kezdtek aláírásgyűjtésbe, mert már tarthatatlan és tűrhetetlen, állapotok vannak a területe. A hatalmas gépjárműforgalom és a munkavállalók ezrei közlekednek az érintett területen. Szerencse, hogy eddig nem történt baleset. Csak remélni tudják, hogy tíz éve magára várató fejlesztés valóban megvalósul.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.