A Szeged három év után újra legyőzte a Veszprémet

A Mol-Pick Szeged hazai pályán 26:23-ra nyert a Telekom Veszprém ellen a férfi kézilabda NB I. szombati rangadóján.
 
 

A Szeged három év után újra legyőzte a Veszprémet

A Mol-Pick Szeged hazai pályán 26:23-ra nyert a Telekom Veszprém ellen a férfi kézilabda NB I. szombati rangadóján.
 
 
 
 
 

A Szeged három év után újra legyőzte a Veszprémet

A Mol-Pick Szeged hazai pályán 26:23-ra nyert a Telekom Veszprém ellen a férfi kézilabda NB I. szombati rangadóján.

A legnagyobb honi rangadóra már szerdán elfogytak a jegyek, a hangulatra nem is lehetett panasz az újszegedi sportcsarnokban.

Az irányítók mindkét oldalon jól kezdtek, Aron Pálmarsson távolról lövöldözte a gólokat, míg az eddigi legjobb szegedi meccsét játszó Stas Skube a fürgeségét kihasználva betörésekből volt eredményes. A kapusok (José Manuel Sierra, illetve Mikler Roland) egyik félnél sem tudtak lendíteni csapatukon.

A Pick leginkább az indításgóljainak köszönhetően három találattal is vezetett már, de a Veszprém nem hagyta jobban elhúzni ellenfelét. Momir Ilics és Ancsin Gábor formán kívül játszott, Pálmarssonnak azonban továbbra is sült a keze, így a szünetre minimális előnnyel vonultak a hazaiak.

A második félidő kezdetén pályán volt a veszprémieknél Nagy László is – először a mérkőzés során –, aki az utóbbi hetekben sérülés miatt nem játszott, ennek ellenére a Szeged újra meglépett, és akár néggyel is vezethetett volna, de Balogh Zsolt a második hétméteresét is kihagyta.

Az emberelőnyeivel nem jól sáfárkodott a Tisza-parti együttes, ám jó védekezésére alapozva így is végig vezetett, és majdnem napra pontosan három év után legyőzte le ismét a Veszprémet.

A két szakvezető véleménye az NSO tudósítása szerint. Carlos Pastor: – Közös sikere ez a csapatnak, a vezetőknek és a szurkolóknak. A Veszprém ellen borzalmasan nehéz győzni, nekünk mégis végig vezetve sikerült. Sok gondot okozott az elején Pálmarsson, de rendeztük sorainkat. A végén a hatos védőfalunknak sokat köszönhettünk.

Xavier Sabaté: – Szomorú vagyok, mert huszonhat gólt lehet kapni a Szegedtől, de huszonhárom lőtt góllal itt nem lehet nyerni. Nem számoltam, de legalább tíz eladott labdánk volt, a védekezésben is hibáztunk. Nagy László előtt le a kalappal, hogy vállalta a rangadót, de a válogatottban egyelőre nem számítok rá a jövő héten.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda NB I., 8. forduló: Mol-Pick Szeged – Telekom Veszprém 26:23 (14:13). Szeged, 3500 néző. V.: Herczeg, Südi. Mol-Pick: Sierra – P. Rodríguez, Balogh ZS. 2, Skube 5, Gaber 2, Bodó 3, Källman 3. Csere: Sego (kapus), Blazsevics, Goncalves 1, Gorbok 2, Buntics 2, Obranovics, Sostarics 6 (1), Bánhidi. Edző: Carlos Pastor. Veszprém: Mikler – Marguc 3, Sulic 2, Schuch, Ilics 2 (1), Terzic, Ugalde 4. Csere: Pálmarsson 6, Ancsin 1, Nilsson 1, Ch. Rodríguez 1, Blagotinsek, Lékai, Nagy L. 2, Gajic 1 (1). Edző: Xavier Sabaté.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 2:0, 7. p.: 3:2, 9. p.: 4:4, 13. p.: 6:5, 17. p.: 9:6, 20. p.: 10:8, 23. p.: 10:10, 29. p.: 14:12 33. p.: 15:15, 36. p.: 19:16, 41. p.: 19:18, 45. p.: 22:18, 51. p.: 22:21, 55. p.: 24:21, 58. p.: 25:23.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.