Nehézkes kezdés, döcögő játék, de biztos győzelem

A magyar férfi kézilabda-válogatott 24:16-ra legyőzte Lettországot a 2018-as Európa-bajnokság selejtezőjének első fordulójában.
 
 

Nehézkes kezdés, döcögő játék, de biztos győzelem

A magyar férfi kézilabda-válogatott 24:16-ra legyőzte Lettországot a 2018-as Európa-bajnokság selejtezőjének első fordulójában.
 
 
 
 
 

Nehézkes kezdés, döcögő játék, de biztos győzelem

A magyar férfi kézilabda-válogatott 24:16-ra legyőzte Lettországot a 2018-as Európa-bajnokság selejtezőjének első fordulójában.

Egy profi játékossal érkeztek a lettek a 2018-as férfi kézilabda Európa-bajnokság selejtezőjének első fordulójában a nyíregyházi Continental Arénába. A sérült Nagy László mellett többen – köztük Mikler Roland és Iváncsik Tamás – is pihenőt kaptak, ennek ellenére kötelező volt a győzelem az amatőr játékosokból álló csapat ellen.

A vezetést mégis a lettek szerezték meg Valdis Gutmanis révén, erre azonban három góllal válaszoltunk. A vendégek jól láthatóan nem tudtak mit kezdeni a védekezésünkkel, elöl viszont akadozott a gépezett.

A letteknél elsősorban Toms Lielais volt elemében, aki többször is megzavarta a magyar védelmet, kétszer pedig hatalmas gólt lőtt Fazekas kapujába. A magyar csapat különösen távoli lövésekből volt eredményes, a 100. válogatott mérkőzésén játszó Gulyás Péter és Dzsamali Iman is pokoli nagy gólt lőtt messziről, Harsányi Gergely pedig értékesítette a harmadik hetesét is egy perccel félidő vége előtt, így ötgólos előnnyel vonulhattunk szünetre (11:6).

A két félidő között a Magyar Kézilabda Szövetség köszöntötte a nyáron B-csoportos Európa-bajnokságot nyert magyar férfi ifjúsági válogatottat.

A folytatásban beállt Bartucz László, aki parádés védéseket mutatott be többször is, elöl pedig némiképpen összeszedte magát a támadószekció. Az iram a vendégek miatt nagyon lassú volt, ám a játékvezetők is stílust váltottak, és a korábbinál hamarabb vették el a labdát tőlük. Harsányi tarthatatlan volt, nyolc góllal zárt, míg a túloldalt Janis Pavlovics okozott kellemetlen pillanatokat a magyar védelemnek. Zubai bokasérülés miatt korán elhagyta a pályát, a mérkőzés után azonban az M4 Sportnak elmondta, hogy szerencsére nem nagy a baj.

Az utolsó percekben az első válogatott mérkőzését játszó Juhász Ádám megszerezte első gólját, a végeredményt stílusosan Harsányi állította be, 24:16.

A győzelem tehát – ha nehezen is, de – összejött, folytatás vasárnap Hollandia ellen. A csoportból, amelynek a negyedik tagja Dánia, két vagy három gárda jut ki a 2018-as horvátországi Eb-re – utóbbi abban az esetben történhet meg, ha a mi csoportunkban lesz a legjobb harmadik a többi kvartettet is figyelembe véve.

Xavier Sabaté, magyar szövetségi kapitány értékelése az NSO tudósítása szerint: – Nehéz mérkőzés volt, mivel június óta először találkozott a csapat, és két edzéssel a hátunk mögött léptünk pályára. Kemény BL-sorozat után áll a játékosok többsége, kisebb sérülésekkel is bajlódnak a fiúk, ezért is vagyok büszke rájuk, és örülök a biztos győzelemnek. Két kulcsjátékosa hiányában tudtuk, hogy a lett válogatott lassú lefolyású támadásokat fog vezetni, ezért nekünk kevesebb időnk volt visszatámadni, ez magyarázza, hogy csak 24 gólt tudtunk dobni. Sok időnk nincs, de igyekszünk a hollandok elleni meccsig előre lépni.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda EB-selejtező, 1. csoport, 1. forduló: Magyarország - Lettország 24:16 (11:6). Nyíregyháza, 2800 néző. V.: M. Johansson, Kliko (svédek). Magyarország: Fazekas – Harsányi 8 (5), Ancsin 3, Lékai 2, Bánhidi, Ilyés 1, Iváncsik G. 1. Csere: Bartucz (kapus), Schuch, Nagy K. 1, Balogh ZS. 2, Császár 1, Gulyás P. 1, Zubai 2, Dzsamali 1, Juhász Á. 1. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 0:1. 8. p.: 3:1. 13. p.: 5:3. 20. p.: 8:3, 26. p.: 10:6, 35. p.: 13:8. 40. p.: 14:8. 43. p.: 16:8. 45. p.: 18:9. 49. p.: 18:11. 57. p.: 21:14.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.