Ez meleg volt...

Lékaiék mínusz hatról fordítottak Hollandiában a kézilabda Eb-selejtezőn.
 
 

Ez meleg volt...

Lékaiék mínusz hatról fordítottak Hollandiában a kézilabda Eb-selejtezőn.
 
 
 
 
 

Ez meleg volt...

Lékaiék mínusz hatról fordítottak Hollandiában a kézilabda Eb-selejtezőn.

A magyar férfi kézilabda-válogatott a 2018-as Európa-bajnokság selejtezőjében szinte végig az eredmény után futott, és már hatgólos hátrányban is volt , de parádés hajrával megfordította a mérkőzést, és 28:27-re nyert Hollandiában. 

Már a lettek ellen sem brillírozott a magyar válogatott, amelynek 's-Hertogenboschban még kevésbé ment a játék, hiába biztatta hangos magyar szurkolósereg idegenben is. Pontatlanul támadott, az igazán nagy problémák azonban védekezésben voltak. A lelkes hollandok – akik az első fordulóban 29:20-ra kaptak ki Dániában – az első félidő végén megléptek négy góllal (17:13), a szünet után pedig már hattal is vezettek.

A mieink nemcsak a pályán mutatták a szétszórtság jeleit, hanem azon kívül is. Az utolsó húsz percbe fordulva Bodó azért kapott kétperces kiállítást, mert 39-es mezben játszott, holott a jegyzőkönyvbe 36-osként írták be. Az így kettős emberelőnybe kerülő hollandok még inkább elhúzhattak volna, ezt azonban Fazekas Nándor védései megakadályozták.

Ez megtörte a hazaiakat, Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Gulyás Péter góljaival egyenlítettünk. Az 58. percben Lékai Máté szép góljával a vezetést is sikerült átvenni, és bár erre még válaszoltak a hollandok, egy újabb Lékai-góllal az NSO tudósítása szerint megnyertük a mérkőzést.

Xavier Sabaté szövetségi kapitány: – A hollandoknál négy-öt éve a férfi kézilabda is gyorsan és látványosan fejlődik, a junioregyüttesük a világversenyeken is kiemelkedő eredményeket ér el. Mi is tapasztalhattuk, hogy jó a csapatuk, amely több magasan képzett, fiatal játékosra épül. Nekünk az első félidőben nem sikerült megállítani a holland támadásokat, a védekezésünkbe rengeteg hiba csúszott. A szünetben azt kértem, változtassunk a védekezésünkön, igyekezzünk labdát szerezni. Ez sikerült is, így a végjátékban Bodó, Bánhidi, Fazekas és Lékai vezetésével az igazi arcunkat mutattuk, és küzdőképességéért büszke vagyok az egész csapatra. Kétségtelen, hogy sokat kell gyakorolnunk és javulnunk a kontinens-bajnokságig.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Eb-selejtező, 1. csoport, 2. forduló: Hollandia - Magyarország 27:28 (17:13). Gl.: L. Steins 9, Schagen 5, Verjans 4, Van den Beucken, Van Olphen 3-3, Falke 2, Van Schie 1, ill. Iváncsik T. 6, Gulyás, Lékai 5-5, Bodó 3, Balogh, Bánhidi, Ilyés, Nagy K. 2-2, Iváncsik G. 1.

A csoport másik mérkőzésén: Lettország–Dánia 23:36 (11:18).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.