Tisztújítás nélkül, hatalmas bulival ünnepel a Fidelitas

"Vannak a Fidesz vezetésében olyanok, akik nem érzik, hogy az ifjúság fel tudott volna zárkózni a kormányzás dinamikájához."
 
 

Tisztújítás nélkül, hatalmas bulival ünnepel a Fidelitas

"Vannak a Fidesz vezetésében olyanok, akik nem érzik, hogy az ifjúság fel tudott volna zárkózni a kormányzás dinamikájához."
 
 
 
 
 

Tisztújítás nélkül, hatalmas bulival ünnepel a Fidelitas

"Vannak a Fidesz vezetésében olyanok, akik nem érzik, hogy az ifjúság fel tudott volna zárkózni a kormányzás dinamikájához."

Bár a Fideszen belül többen is elégedetlenek a mostani vezetéssel, a Fidelitas aktuális kongresszusán nem lesz tisztújítás – értesült az atv.hu. A kormánypárt ifjúsági szervezete megünnepli viszont fennállásának huszadik évfordulóját, amelyen a hírek szerint Orbán Viktor is tiszteletét teszi.

A 13. kongresszus helyszíne és időpontja is többször változott az elmúlt hetekben. A szervezettől kapott tájékoztatás szerint december 10-én lesz, Budapesten. A helyszínről bővebbet nem tudhattunk meg („minden sajtóorgánumot egyszerre kívánunk értesíteni a rendezvény egyéb részleteiről”), de annyit sikerült kideríteni, hogy mégsem a romkocsma hangulatú Kiosk-ban lesz, hanem a sokkal emelkedettebb atmoszférájú Iparművészeti Múzeum Üvegcsarnokában.

A rendezvényre 400 delegáltat várnak, továbbá a határon túli magyarok és az európai partnerszervezetek képviselőit. A helyi csoportok 15 tagonként állíthatnak egy-egy küldöttet, akiket a kongresszus előtt egy hónappal már meg kellett választani. A 20. évfordulóra kisfilm és emlékkönyv is készül a Fidelitasról, amelyben megnyilatkoznak majd a szervezet korábbi potentátjai, például Szijjártó Péter, Gyürk András és Ágh Péter. A rendezők sok meglepetést és hatalmas bulit ígérnek az egybegyűlteknek.

„A kongresszuson a Fidesz számos vezetője tiszteletét teszi, tisztújításra nem kerül sor” – olvasható a szervezet lapunknak küldött tájékoztatójában. Az első állítás oka Fidelitas-közeli forrásunk szerint az, hogy még alakul a felszólalók listája, így például még az sem dőlt el, hogy Orbán Viktor felbukkan-e a helyszínen, és mit szól az ünneplő sokadalomhoz. Mint emlékezetes, a miniszterelnök nem volt mindig maradéktalanul elégedett az utánpótlással.

A balul elsült provokátor-figyelő projekttel debütáló új elnök, Böröcz László, V. kerületi alpolgármester például azért csúszott bele egy ombudsmani pofonba a tisztújítás után, mert az anyapárt vezetése kevesellte az ifjúsági szervezet aktivitását, és a Fidesznek fontos ügyek melletti határozottabb kiállás igényével léptek fel irányukba. Többek között azt rótták fel nekik, hogy rossz teljesítményük ellenére felülreprezentáltak voltak a Fidesz 2010-es választási győzelmével megnyíló kormányzati, önkormányzati posztokat elfoglalásánál.

Éppen emiatt leckéztette sajtóértesülések szerint a pártvezetés azzal a Fidelitast, hogy 2014-ben Ágh Péter akkori elnökön kívül más nem kapott befutó helyet a kormánypárt országos listáján, miközben Rogán, Gyürk és Szijjártó a Fidelitasból érkeztek Orbán környezetébe.

Korábban több, a Fidesz belső folyamataira rálátó forrásunk beszélt arról az atv.hu-nak, hogy az utolsó „nagy generáció” (Rogán, Szijjártó, Lázár, Gyürk, stb.) óta csak „fehér hollók” (Gulyás Gergely) vannak a Fidesz feltörekvő nemzedékében, így a „nagy öregek” már nem is számítanak a Fidelitasra a generációváltásban.

- Senki sem tudja, hogy hívják az ifjúsági szervezetünk elnökét, de ha azt talán mégis, a második ember nevét még pártcsaládon belülről is alig tudná valaki megmondani – illusztrálták a rideg valóságot informátoraink.

Forrásunk szerint ma is vannak a Fidesz vezetésében olyanok, akik nem érzik, hogy az ifjúság fel tudott volna zárkózni a kormányzás dinamikájához, ezért a következő tisztújításra már keresik a regnáló elnök ellenjelöltjét. Mint mondják, Böröcz László egy fiatalok széles tömegeit megszólító polgári mozgalom víziójával kecsegtette hallgatóságát tavaly márciusi székfoglaló beszédében, de azóta csak kínos ügyekkel sikerült címlapra kerülnie a szervezetnek.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.