Megvan az első idegenbeli siker

A Telekom Veszprém javított a PSG-től elszenvedett két vereséget követően, és idegenben 29:24-re legyőzte a dán Silkeborgot.
 
 

Megvan az első idegenbeli siker

A Telekom Veszprém javított a PSG-től elszenvedett két vereséget követően, és idegenben 29:24-re legyőzte a dán Silkeborgot.
 
 
 
 
 

Megvan az első idegenbeli siker

A Telekom Veszprém javított a PSG-től elszenvedett két vereséget követően, és idegenben 29:24-re legyőzte a dán Silkeborgot.

Több hiányzóval (Pálmarsson, Ugalde, Sliskovic, Gulyás, Ancsin), a PSG elleni oda-vissza vereséget követően győzelemre éhesen vágott neki a dániai túrának a Telekom Veszprém, amely a mai találkozó előtt még nyeretlen volt idegenben ebben a szezonban a Bajnokok Ligájában. Bő tíz percig jól tartotta magát a Silkeborg, addig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán meg tudott lépni a Veszprém. Chema Rodríguez és Momir Ilics összjátéka gyümölcsöző volt, a szerb átlövő hatszor is eredményes volt az első játékrészben – hat kísérletből.

Mikler Roland bravúrjai is kellettek, a magyar válogatott kapus egyebek között hetest is hárított, de több ziccert is megfogott. Nagy László hozta a szokásosat, bődületes gólokkal terhelte a dánok kapuját. Andreas Nilsson is nagyot küzdött, ráadásul a védekező-specialista Mirsad Terzic is gólt tudott szerezni. A Veszprém úgy játszott, ahogy elvárható volt esélyesként, nem meglepő, hogy a szünetben hatgólos fórban volt a magyar sztárcsapat, 9:15. 

Veszprém-góllal kezdődött a második félidő, a vendégek tartották az 5-6 gólos különbséget. A Silkeborgnál Skube, Klitgaard és Markussen nyújtott maradandót, valamint a második félidőre feljavult Frandsen kapus teljesítménye is. A játékrész derekán egy kissé megtorpant a magyar csapat, olyannyira, hogy a 49. percben a hórihorgas Markussen találatával feljött egy gólra a házigazda Silkeborg.

Az utolsó tíz minutumra nagyon összekapta magát a Veszprém, védekezésben és támadásban is jóval hatékonyabb lett, mint az előző percekben. Markussen kiállítása az 53. percben (ez volt az első Silkeborg-büntetés a meccsen!) még inkább megtörte a hazaiakat, akik támadásban egyre pontatlanabbak lettek, a Veszprém pedig rendre góllal büntetett. Gajic hatszor is betalált hétméteresből, Ilics és Sulic is kivette a részét a gólszerzésből az utolsó percekben. Egy 7:3-as rohammal zárta a találkozót a magyar bajnok, amely így az NSO tudósítása szerint 29:24-re megnyerte a mérkőzést – idei első idegenbeli BL-győzelmét aratva.

Xavier Sabaté értékelése a mérkőzés után: – Nagyszerű élmény volt ebben a remek hangulatú arénában játszani a nagyon jó Silkeborg ellen. Akárcsak novemberben, most is keményen készültünk ellene, mert nagyon tiszteljük. A győzelmet elsősorban az első félidei jó védőjátékunknak köszönhetjük, ekkor könnyű gólokat szereztünk. A másodikban sem adta fel a hazai csapat, fel is jött, de jól reagáltunk a taktikai váltásaira.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 9. forduló: Silkeborg (dán) – Telekom Veszprém 24:29 (9:15). Silkeborg, 2000 néző. V.: Nikolov, Nacsevszki (macedónok). Silkeborg: Rasmussen – Thomsen, Nielsen 2 (2), Lassen, J. Hansen 2, Orsted, Skube 5. Csere: Frandsen (kapus), Kier, K. Olsen, Espersen 3, Markussen 4, Hundstrup, Klitgaard 5 (1), Jensen, Knudsen 3. Edző: Peter Bredsdorff-Larsen. Telekom: Mikler – Gajic 5 (5), Nagy L. 4, Sulics 5, Ch. Rodríguez 1, Ilics 6, Iváncsik G. 3. Csere: Schuch, Nilsson, Kopljar 1, Marguc 2, Terzic 1, Lékai 1. Edző: Xavier Sabaté.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 3:2. 10. p.: 4:4. 17. p.: 4:8. 45. p.: 16:22. 49. p.: 21:22. 55. p.: 22:27.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.