Rémálom Malmőben

Fájdalmas vereség a csehek ellen az Eb-nyitányon.
 
 

Rémálom Malmőben

Fájdalmas vereség a csehek ellen az Eb-nyitányon.
 
 
 
 
 

Rémálom Malmőben

Fájdalmas vereség a csehek ellen az Eb-nyitányon.

A magyar női kézilabda-válogatott megkezdte szereplését a svédországi Európa-bajnokságon, de nem várt vereséget szenvedett az előzetesen könnyű ellenfélnek vélt Csehország ellen. Már az első félidőben jobbak voltak a csehek, és bár a második félidőben visszajöttünk a meccsbe, sőt vezetést is szereztünk, végül nagyon simán, öt góllal maradtunk alul.

A felkészülési mérkőzéseken aratott sikerek után az első komoly erőpróba várt a Kim Rasmussen irányította magyar válogatottra. Az Eb számunkra nyitányán az a Csehország volt az ellenfél, amelyet a mieink mind a 14 korábbi összecsapásuk során legyőztek. Ennek ellenére egy világverseny első találkozója soha nem egyszerű.

Mintha csak bizonyítani akartuk volna a fenti tételt, nehezen lendültünk játékba, így a csehek a mérkőzés elejétől kezdve vezetni tudtak. Támadásban nem találtuk a megoldásokat, nem jöttek be az átlövések, az első negyed órában csak szélről és beállóból tudtunk eredményesek lenni. Ha nincsenek Kiss Éva védései, nagyobb hátrányba is kerülhettünk volna. Ezzel együtt Rasmussen 7:4-es cseh vezetésnél kénytelen volt időt kérni.

Hornyák Dóra és Triscsuk Krisztina érkezett a két átlövő pozícióba, és az ő találataikkal sikerült mínusz egyre felzárkózni. Az egyenlítés azonban nem jöhetett össze, ugyanis rendre becsúszott egy-egy fájó figyelmetlenség. Jellemző pillanat volt, amikor emberhátrányos helyzetben egy meg nem értés miatt későn jöttünk le cserére, így Iveta Luzumová az üres kapuba ívelhetett. Nem festett tehát biztatóan a meccs képe, Rasmussen a 26. percben már másodszorra rakta le a T-betűt. A félidő végén ugyan a visszaálló Klivinyi Kinga többször is betalált, de így is 13:10-es hátrányban voltunk a szünetben.

A második játékrészt összeszedettebben kezdtük, sorra kivédekeztük az ellenfél támadásait, majd Kovács Anna révén gyorsan a vezetést is átvettük. Sokáig nem örülhettünk neki, ráadásul egy kettős emberelőnnyel sem tudtunk élni. Ezzel együtt sokkal jobban mutatott, hogy legalább nem folyamatosan hátrányból kellett kapaszkodnunk.

Kovácsot mintha kicserélték volna, sorra lőtte a gólokat, de félő volt, hogy egyedül nem tudja nekünk elöl megnyerni a meccset. Hol egyik, hol másik csapat vezetett, a hajrához érve azonban a csehek tudtak újítani, és ellépni hárommal.

Rasmussen kikérte a harmadik idejét is, próbáltunk valamit kitalálni, de a csehek már nem engedték ki a kezükből a mérkőzést. Így az NSO tudósítása szerint történetük során először legyőzték a magyar válogatottat, 22:27.

Jegyzőkönyv. Nnői kézilabda Európa-bajnokság, C-csoport, 1. forduló: Magyarország - Csehország 22:27 (10:13). Malmö, Isstadion. V.: Kijauskaite, Zaliene (litvánok). Magyarország: Kiss É. – Bódi 1, Kovács A. 7, Görbicz 2, Kisfaludy 3, Klivinyi 4, Erdősi 1. Csere: Janurik (kapus), Szekeres, Triscsuk 1, Hornyák D. 1, Mészáros R., Lukács V. 1, Schatzl 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen. Csehország: Satrapová – Knedlíková 4, Weisenbilderová, Luzumová, Adamková 4, Kordovská 3, Malá 5. Csere: Kudlacková (kapus), Hrbková 5, Rucková 2, Jerabková 3, Stellnerová, Marciková 1. Szövetségi kapitány: Jan Basny.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.