Izgalmas iksz a Veszprém–Vardar rangadón

A férfi kézilabda SEHA-liga alapszakaszában a Telekom Veszprém otthon döntetlent játszott a macedón Vardar Szkopjéval.
 
 

Izgalmas iksz a Veszprém–Vardar rangadón

A férfi kézilabda SEHA-liga alapszakaszában a Telekom Veszprém otthon döntetlent játszott a macedón Vardar Szkopjéval.
 
 
 
 
 

Izgalmas iksz a Veszprém–Vardar rangadón

A férfi kézilabda SEHA-liga alapszakaszában a Telekom Veszprém otthon döntetlent játszott a macedón Vardar Szkopjéval.

A kezdés után meglépett a vendégcsapat, a Veszprém 0:4 után adott életjelet magáról először. A rossz rajt megadta az első félidő forgatókönyvét: a hazaiak kapaszkodtak (volt honnan, 1:6 és 2:7 után), a macedónok igyekeztek megélni az előnyükből. BL-szintű csata zajlott a pályán, kemény védekezéssel, kevés góllal. A 24. percben érte utol ellenfelét házigazda, amely a gyenge nyitány után bravúrosan döntetlenre mentette az első félidőt, 12:12.

Kínai figurából született a második játékrész első gólja, és ezt a Veszprém szerezte. Ez nem jelentette azt, hogy felpuhultak a védekezések, kihagyott a koncentráció, elfogyott a motiváció vagy elfáradtak  a felek. A támadóknak bizony továbbra is keményen meg kellett dolgozniuk a lövőhelyzetekért. Fej fej mellett haladtak a csapatok, aztán a 40. percben Borbély Ádám lett a főszereplő. A hazaiak kapusa egy egész pályás lövésre ért vissza cseréből – vetődve nekiesett a kapufának –, majd egy támadással később kapufára nézett egy ziccert, a következőnél pedig lekapta az ejtést.

Ezekből a pillanatokból azonban percekig nem tudott magának előnyt kovácsolni a kapkodó Veszprém. Emberelőnyhöz jutva viszont három góllal megléptek a hazaiak, időt kértek a vendégek. Nagy kár volt Renato Sulic piros lapjáért, amit egy fejre mért ütésért kapott. Ezután feljött a Vardar, ott lihegett egész szorosan a Veszprém nyakában, de a vendéglátó nem adta a nehezen megszerzett előnyét.

Izgalmas volt a hajrá, a veszprémi közönség rendre itt elnézett, ott befújt ítéleteket kért számon a játékvezetőkön. Az utolsó percben Andreas Nilsson kapott Nagy Lászlótól bejátszást, gólját azonban érvénytelenítették könyöklés miatt. (Amiről szó sem volt...) Xavier Sabaté reklamált, sárgát kapott a veszprémi edző. Egy támadásra maradt idő, a Vardar időkérés után büntetőt harcoltt ki, amiből döntetlenre mentette a rangadót, 28:28.

A Vardar megőrizte veretlenségét, a Veszprém pedig nem tudott visszavágni a szeptemberben vendégként elszenvedett kiadós (29:22) vereségért.

Xavier Sabaté értékelése az NSO tudósítása szerint a mérkőzés után: – Európa egyik legjobb csapata ellen játszottunk, óriási meccs volt. Az első félidőben rosszul kezdtünk, Angelov remekelt, nehéz volt innen felállni. Aztán sikerült fordítanunk, a második játékrészben nagyon jól játszottunk. Külön kiemelném Borbély jó teljesítményét. A végén hibáztunk, és szerencsénk sem volt.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda SEHA-liga: Telekom VKC - Vardar Szkopje 28:28 (12:12). Veszprém, 4800 néző. V: Gubica, Milosevic (horvátok). Telekom: Borbély – Ch. Rodríguez 1, Sulic 3, Nagy L. 2, Nilsson 1, Ilics 6, Iváncsik G. 5. Cs: Kopljar, Marguc 3, Gajic 3 (3), Lékai 4, Schuch, Terzic. Edző: Xavier Sabaté. Szkopje: Angelov – Cupic 2 (1), Maqueda 2, Karacic 3 (3), Moraes 3, Gyereven 1, Gyibirov 5 (1). Cs: Milics (kapus), Marszenics, Cindric 6, Siskarjev, Nedanovszki, Dujshebaev 1, Borozan 5. Edző: Raúl González.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.